menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás lepény


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Élesztő futtatáshoz
- 20gr élesztő
- 25,0 ml tej
- 2 evőkanál liszt
- 1/ 2 teáskanál cukor

- 450 gr liszt
- 1 teáskanál só
- 0,1 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Bazsaliko, zöldségzöld, reszelt sajt

Elkészítés:


A felfuttatott élesztőt összekeverem az alapanyagokkal, és dagasztom, fél órát kelesztem, majd kerek sütőedényben készre sütöm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS BATYU
TÚRÓS BATYU

Az élesztőt egy kis cukorral és langyos tejjel felfuttatom. Amíg felfút addig összeállítom a tészta hozzávalóit. A lisztet átszitálom hozzáadom a cukrot, vaniliás cukrot egy cit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángos (olcsó kiadós receptek)
Lángos (olcsó kiadós receptek)

A lisztbe beletesszük a sót, a tejbe felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a joghurtot ezzel is eldolgozzuk, majd a végén belerakjuk az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Vanília puding & Ribizli
Vanília puding & Ribizli

Bedagaszt 20 perc pihentetés kinyújt, töltelèk, felcsavar, szeletel Kelesztés 30-40 perc tojással leken Sütés előmelegített sütő alsó-felső 220c 10 perc 220c 10 perc 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Meggyes kifli
Meggyes kifli

Ha friss meggyből készítjük, akkor a meggyet magozás után leszórjuk a cukorral és 1 órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, a levet kiegészítjük vízzel 4 dl-re. Felforraljuk és a vaníl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk