menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás lepény


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Élesztő futtatáshoz
- 20gr élesztő
- 25,0 ml tej
- 2 evőkanál liszt
- 1/ 2 teáskanál cukor

- 450 gr liszt
- 1 teáskanál só
- 0,1 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Bazsaliko, zöldségzöld, reszelt sajt

Elkészítés:


A felfuttatott élesztőt összekeverem az alapanyagokkal, és dagasztom, fél órát kelesztem, majd kerek sütőedényben készre sütöm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Joghurtos lángos
Joghurtos lángos

A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. Kétsze...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós briós
Foszlós briós

1 dl langyos tejhez adjunk hozzá két evőkanál vaníliás cukrot, az élesztőt és két evőkanál lisztet. Keverjük össze,szórjuk meg liszttel a tetejét és pihentessük 15-20 percig (ez id...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sonkás sajtos tekercs
Sonkás sajtos tekercs

Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat és to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Papanasi – kalapos túrófánk
Papanasi – kalapos túrófánk

A túrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília-kivonatot, és elektromos robotgéppel alaposan kikeverjük. Egy másik tálban a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk