Élesztő futtatáshoz
- 20gr élesztő
- 25,0 ml tej
- 2 evőkanál liszt
- 1/ 2 teáskanál cukor
- 450 gr liszt
- 1 teáskanál só
- 0,1 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Bazsaliko, zöldségzöld, reszelt sajt
A felfuttatott élesztőt összekeverem az alapanyagokkal, és dagasztom, fél órát kelesztem, majd kerek sütőedényben készre sütöm
Az élesztőt egy kis cukorral és langyos tejjel felfuttatom. Amíg felfút addig összeállítom a tészta hozzávalóit. A lisztet átszitálom hozzáadom a cukrot, vaniliás cukrot egy cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük a sót, a tejbe felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a joghurtot ezzel is eldolgozzuk, majd a végén belerakjuk az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagaszt 20 perc pihentetés kinyújt, töltelèk, felcsavar, szeletel Kelesztés 30-40 perc tojással leken Sütés előmelegített sütő alsó-felső 220c 10 perc 220c 10 perc 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa friss meggyből készítjük, akkor a meggyet magozás után leszórjuk a cukorral és 1 órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, a levet kiegészítjük vízzel 4 dl-re. Felforraljuk és a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű