menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás lepény


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Élesztő futtatáshoz
- 20gr élesztő
- 25,0 ml tej
- 2 evőkanál liszt
- 1/ 2 teáskanál cukor

- 450 gr liszt
- 1 teáskanál só
- 0,1 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Bazsaliko, zöldségzöld, reszelt sajt

Elkészítés:


A felfuttatott élesztőt összekeverem az alapanyagokkal, és dagasztom, fél órát kelesztem, majd kerek sütőedényben készre sütöm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
A TÖKÉLETES KAKAÓS CSIGA RECEPTJE
A TÖKÉLETES KAKAÓS CSIGA RECEPTJE

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd önts hozzá 2,5 deci tejet . A maradék tejet ( 1 dl) langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kovászos pogi
Kovászos pogi

https://www.facebook.com/photo/?fbid=6715085791872304&set=pcb.1580810599056249

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Anyu kiflije
Anyu kiflije

1 dl tejet melegíts langyosra, keverd el enne a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt, hagyd felfutni. A lisztet keverd össze a sóval, majd add hozzá az 5 dl langyos tejet és az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós stangli kifli (Vaskeresztes)
Sós stangli kifli (Vaskeresztes)

Az élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk