Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 8 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


– 434 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 186 g finomliszt
– 80 g vaj
– 300 ml langyos tej
– 20 g 1:4 édesítő
– 2 tojás sárgája
– 40 g élesztő + 1 mokkáskanál kristálycukor
– 1 csipet só
– 1 csomag Dr.Oetker zero vanillin cukor

A töltelékhez hozzávalói:
– 500 g túró
– 2 tojás sárgája
– 2 tojás fehérje habbá verve
– 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
– 20 g 1:4 édesítőszer
– 4 evőkanál búzadara/teljes kiőrlésű búzadara vagy teljes kiőrlésű barna rizs dara
– 40 g olvasztott vaj
– ½ citrom leve kifacsarva + reszelt citromhéj
- mazsola ízlés szerint (el is hagyható)
+ egy tojás felverve

Elkészítés:


◾️Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk.
◾️Ha nagyon ragadós, akkor adunk hozzá még lisztet, ha száraz, akkor tejet.
◾️A tésztát letakarva, meleg helyen, a kétszeresére kelesztjük.
◾️Közben elkészítjük a tölteléket.
▪️A túrót, a tojások sárgáját, az édesítőt, búzadarát, olvasztott vajat és citromlevet (reszelt héjat, mazsolát) jól össze keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojások habját.
◾️Ha megkelt a tészta, akkor két-három milliméter vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd 8x8 centiméteres négyzetekre vágjuk.
◾️A négyzetek közepére egy-egy jó evőkanálnyi teszünk, összecsípjük (jó erősen!) a végeiket, majd megcsavarjuk őket.
◾️Kivajazott gáztepsire tesszük a batyukat, majd további fél órát hagyjuk őket kelni meleg helyen.
◾️Megkenjük őket felvert tojással, sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Por édesítővel meghintve tálaljuk.

Túrós batyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Fahéjas és kakaós cruffin
Fahéjas és kakaós cruffin

◾️A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt a kristálycukorral. ◾️Minden hozzávalót dobjunk a robotgépbe és dagasszunk szép egynemű tésztát. ◾️Takarjuk le, tegyük egy langyos...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Tejfölös-baconos hajtott lepény
Tejfölös-baconos hajtott lepény

A liszteket elkeverjük egymással, az élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, elkeverjük és annyi langyos vizet (1,5-2 dl) adunk hozzá, hogy gyúrható, lágy kenyé...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk