menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 8 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


– 434 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 186 g finomliszt
– 80 g vaj
– 300 ml langyos tej
– 20 g 1:4 édesítő
– 2 tojás sárgája
– 40 g élesztő + 1 mokkáskanál kristálycukor
– 1 csipet só
– 1 csomag Dr.Oetker zero vanillin cukor

A töltelékhez hozzávalói:
– 500 g túró
– 2 tojás sárgája
– 2 tojás fehérje habbá verve
– 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
– 20 g 1:4 édesítőszer
– 4 evőkanál búzadara/teljes kiőrlésű búzadara vagy teljes kiőrlésű barna rizs dara
– 40 g olvasztott vaj
– ½ citrom leve kifacsarva + reszelt citromhéj
- mazsola ízlés szerint (el is hagyható)
+ egy tojás felverve

Elkészítés:


◾️Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk.
◾️Ha nagyon ragadós, akkor adunk hozzá még lisztet, ha száraz, akkor tejet.
◾️A tésztát letakarva, meleg helyen, a kétszeresére kelesztjük.
◾️Közben elkészítjük a tölteléket.
▪️A túrót, a tojások sárgáját, az édesítőt, búzadarát, olvasztott vajat és citromlevet (reszelt héjat, mazsolát) jól össze keverjük majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojások habját.
◾️Ha megkelt a tészta, akkor két-három milliméter vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd 8x8 centiméteres négyzetekre vágjuk.
◾️A négyzetek közepére egy-egy jó evőkanálnyi teszünk, összecsípjük (jó erősen!) a végeiket, majd megcsavarjuk őket.
◾️Kivajazott gáztepsire tesszük a batyukat, majd további fél órát hagyjuk őket kelni meleg helyen.
◾️Megkenjük őket felvert tojással, sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Por édesítővel meghintve tálaljuk.

Túrós batyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gergő
Kürtős kalács
Kürtős kalács

3x-os adaghoz nagyjából 1 l tej

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hűtős lángos - 1 hétig eláll a hűtőben a tészta,
Hűtős lángos - 1 hétig eláll a hűtőben a tészta,

A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és beleöntjük a kefireket. A felfutt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar túrós batyú
túrós batyú

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/99142020_2603639793239518_5725794526350540800_o.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=DH0UmWBbWyUAX95fVgX&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós mákos csiga (Sóbors)
Foszlós mákos csiga (Sóbors)

A langyos tejbe keverjük bele a cukrot, majd az élesztőt is morzsoljuk bele, futtassuk fel (5 perc). A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, a tojássárgákat, a vaj f...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk