½ Kg daraliszt (rétes)
½ Kg finomliszt
5 dkg élesztő
Tej, só, zsír vagy olaj
Az élesztőt felfuttatjuk, kevés tejjel cukorra lisztel. A liszteket összekeverjük és hozzá adjuk a sót, és az evőkanál zsírt. A felfuttatott élesztőt belekeverjük és annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Megkelesztjük langyos helyen kb. 40 perc. Négy részre osztjuk és pár percig letakarva pihentetjük. Gőz fölött 35-40 percig gőzöljük.
Nem szabad kukucskálni, mert a tészta összeesik.
1 dl tejbe teszünk 1 teáskanál cukrot, meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe ra...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KözepesMély tálba öntjük a tojássárgáját, pici sót és állandó keverés mellett a 2 dl langyos tejet, a rumot és a lisztet. Lassan fakanállal hozzádolgozzuk az 1 dl tejben megfuttatott éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben - kevés cukorral és liszttel - felfuttatjuk. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a többi tejet, amiben a sót feloldottuk. A margarint...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézAz élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk egy pici cukorral, 4 dl tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a lisztbe öntünk minden hozzávalót és jól kidagasztjuk. Ezalatt felverjük ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű