Családireceptkönyv.hu

Knédli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


½ Kg daraliszt (rétes)
½ Kg finomliszt
5 dkg élesztő
Tej, só, zsír vagy olaj

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk, kevés tejjel cukorra lisztel. A liszteket összekeverjük és hozzá adjuk a sót, és az evőkanál zsírt. A felfuttatott élesztőt belekeverjük és annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Megkelesztjük langyos helyen kb. 40 perc. Négy részre osztjuk és pár percig letakarva pihentetjük. Gőz fölött 35-40 percig gőzöljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem szabad kukucskálni, mert a tészta összeesik.

Knédli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Ízes bukta
Ízes bukta

1 dl tejbe teszünk 1 teáskanál cukrot, meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe ra...

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gertrúd
Farsangi fánk
Farsangi fánk

Mély tálba öntjük a tojássárgáját, pici sót és állandó keverés mellett a 2 dl langyos tejet, a rumot és a lisztet. Lassan fakanállal hozzádolgozzuk az 1 dl tejben megfuttatott éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta
Lekváros bukta

Az élesztőt 1 dl langyos tejben - kevés cukorral és liszttel - felfuttatjuk. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a többi tejet, amiben a sót feloldottuk. A margarint...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fánk recept
Fánk recept

Az élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk egy pici cukorral, 4 dl tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a lisztbe öntünk minden hozzávalót és jól kidagasztjuk. Ezalatt felverjük ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk