½ Kg daraliszt (rétes)
½ Kg finomliszt
5 dkg élesztő
Tej, só, zsír vagy olaj
Az élesztőt felfuttatjuk, kevés tejjel cukorra lisztel. A liszteket összekeverjük és hozzá adjuk a sót, és az evőkanál zsírt. A felfuttatott élesztőt belekeverjük és annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Megkelesztjük langyos helyen kb. 40 perc. Négy részre osztjuk és pár percig letakarva pihentetjük. Gőz fölött 35-40 percig gőzöljük.
Nem szabad kukucskálni, mert a tészta összeesik.
A tejben felfuttatom az élesztőt, összekeverem az alapanyagokat és kézzel dagasztom. Kb. 30 percig kelesztem, a tetejét bevagdosom és 170 C°-os sütőben pirosra sütöm. Jobb lesz a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálba szitáljuk - lustaság esetén öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejszínt ön...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A tésztát összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra, és 20 dkg reszelt sajtot eloszlatunk rajta. Feltekerjük, mint...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat mérjük ki, a finomlisztet szitáljuk le. Az élesztőt morzsoljuk bele egy tálba amihez, kb:1 dl langyos tejet adok még, egy csipet kristálycukrot futtassuk fel. Dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz