Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Knédli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


½ Kg daraliszt (rétes)
½ Kg finomliszt
5 dkg élesztő
Tej, só, zsír vagy olaj

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk, kevés tejjel cukorra lisztel. A liszteket összekeverjük és hozzá adjuk a sót, és az evőkanál zsírt. A felfuttatott élesztőt belekeverjük és annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Megkelesztjük langyos helyen kb. 40 perc. Négy részre osztjuk és pár percig letakarva pihentetjük. Gőz fölött 35-40 percig gőzöljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem szabad kukucskálni, mert a tészta összeesik.

Knédli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenyér
Kenyér

A tejben felfuttatom az élesztőt, összekeverem az alapanyagokat és kézzel dagasztom. Kb. 30 percig kelesztem, a tetejét bevagdosom és 170 C°-os sütőben pirosra sütöm. Jobb lesz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Dóra Nagy
Karácsonyi illatos kalács kicsit másképp :)
Karácsonyi illatos kalács kicsit másképp :)

Egy tálba szitáljuk - lustaság esetén öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejszínt ön...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Kolbászos-sajtos pogácsa
Kolbászos-sajtos pogácsa

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A tésztát összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra, és 20 dkg reszelt sajtot eloszlatunk rajta. Feltekerjük, mint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fonott briós
Fonott briós

A hozzávalókat mérjük ki, a finomlisztet szitáljuk le. Az élesztőt morzsoljuk bele egy tálba amihez, kb:1 dl langyos tejet adok még, egy csipet kristálycukrot futtassuk fel. Dagas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk