menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 4 db közepes burgonya
- annyi liszt amit felvesz a burgonya
- 1 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 1 kockacukor
- 1 MK só

Elkészítés:


A burgonyát megmossuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd krumplinyomóval pürésítjük. A kockacukrot a langyos tejbe tesszük és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kihűlt krumplihoz adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és annyi lisztet amennyit a tészta felvesz, hogy közepes keménységű jól dolgozható tésztát kapjunk. Kb. 20 percig kelesztjük majd lisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk és egy lisztbe mártott vizespohár segítségével kiszaggatjuk. A lángosokat a deszkán hagyva, letakarva újabb 15 percig pihentetjük. Forró olajban mindkét oldalát kisütjük. Tejföllel, sajtal vagy akár édesen lekvárral tálaljuk.

Krumplis lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőporos fánk
Sütőporos fánk

Öntsd egy tálba a porcukrot, add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliaaromát, majd keverd alaposan össze. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
foszlós házi bukta
foszlós házi bukta

A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sörkifli
Sörkifli

Bedagasztom a tésztát és 9 gombóra osztom, letakarva megkelesztem. Kinyújtok egy cipót, lekenem a sós vajjal ráteszek egy másik kinyújtott lapot, szintén lekenem a vajjal és rá a...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kígyó rétes
Kígyó rétes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk