- 4 db közepes burgonya
- annyi liszt amit felvesz a burgonya
- 1 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 1 kockacukor
- 1 MK só
A burgonyát megmossuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd krumplinyomóval pürésítjük. A kockacukrot a langyos tejbe tesszük és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kihűlt krumplihoz adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és annyi lisztet amennyit a tészta felvesz, hogy közepes keménységű jól dolgozható tésztát kapjunk. Kb. 20 percig kelesztjük majd lisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk és egy lisztbe mártott vizespohár segítségével kiszaggatjuk. A lángosokat a deszkán hagyva, letakarva újabb 15 percig pihentetjük. Forró olajban mindkét oldalát kisütjük. Tejföllel, sajtal vagy akár édesen lekvárral tálaljuk.
A hozzávalókat összekeverem és addig dagasztom, amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tészta inkább lágy legyen mint kemény. Duplájára kell keleszteni . Közben a vajat é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a kefirt a szódabikarbónával, a tojással és az olajjal, végül adjuk hozzá az átszitált lisztet és gyúrjunk egy puha tésztát belőle. Hagyjuk állni szoba hőmérsékleten...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűössze gyúr. 30- 40 perc pihi 2 fele osztani,fél cm nyújtani, kockára vágni 4- 5 cm tölteni, golyót formálni forma, papír golyó lekenni tojássárgával,30- 40 perc pihi lekenni t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 langyos tejbe morzsoljuk,2 kk. cukrot teszünk bele és meleg helyen megkelesztjük. Az átszitált lisztet tálba tesszük,majd a vajat,a porcukrot ,a 2 tojássárgáját és a...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Közepes