menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl langyos tej
2 ek cukor
1 tk só
40 gr olaj
1 tojás
100 gr joghurt
50 dkg liszt
2.5 gr élesztő
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


Hagyományos kelt tészta.1 óra pihenés.zsemlék formázása,1/2 óra pihenés.Tojással lekenni.180 fok 16 perc.

Hamburger zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ezer éve nem ettem ilyen finom kenyeret! Egy pékmest
Ezer éve nem ettem ilyen finom kenyeret! Egy pékmest

A kenyérsütést megelőző este készítsünk egy nokedliszerű tésztát, 40 dkg lisztből, 1 dkg élesztőből, és 3 dl vízből. A következő napon adjunk a tésztához fél dl olajat, két dkg sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Töltött buci
Töltött buci

Bedagaszt: 10 perc pihentetés 8 fele osztjuk ,felgömbölyít 10 perc pihentetés formáz Kelesztés: 25 perc Èles kèssel megvág töltelèk ....... Sütès: előmelegített sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0.Bejgli egybe három,mák,dió,gesztenye
0.Bejgli egybe három,mák,dió,gesztenye

Egy tálba kimérjük a lisztet, margarint, zsírt, sót, porcukrot, és összemorzsoljuk a kezünkkel az egészet Egy másik edénybe kimérjük a tejet, hozzáadjuk az élesztőt, a tojás sárgá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÁZI KEFIRES HŰTŐS LÁNGOS
HÁZI KEFIRES HŰTŐS LÁNGOS

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk