2 dl langyos tej
2 ek cukor
1 tk só
40 gr olaj
1 tojás
100 gr joghurt
50 dkg liszt
2.5 gr élesztő
1 tojás a kenéshez
Hagyományos kelt tészta.1 óra pihenés.zsemlék formázása,1/2 óra pihenés.Tojással lekenni.180 fok 16 perc.
január 30, 2014 KOMBE Annyira finom ez a réteges sütemény - a rétegek között mindenféle finomság (sajt, tejföl, kolbász, sonka, szalámi hagyma vagy amit akartok), a tetején a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. ◾️Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük. ◾️...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben, majd hozzáadjuk a liszthez. Összedolgozzuk a joghurttal, a tojással és a sóval. Ha szükséges, adunk még hozzá néhány csepp vizet. Amint ös...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet és a vajat aprítógépben elmorzsolom. Összedolgozom a tésztát és ha még szükséges, 1-2 evőkanál tejfölt teszek hozzá. Ne ragadjon a tészta! 30 percig pihen, letakarva....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű