2 dl langyos tej
2 ek cukor
1 tk só
40 gr olaj
1 tojás
100 gr joghurt
50 dkg liszt
2.5 gr élesztő
1 tojás a kenéshez
Hagyományos kelt tészta.1 óra pihenés.zsemlék formázása,1/2 óra pihenés.Tojással lekenni.180 fok 16 perc.
A kenyérsütést megelőző este készítsünk egy nokedliszerű tésztát, 40 dkg lisztből, 1 dkg élesztőből, és 3 dl vízből. A következő napon adjunk a tésztához fél dl olajat, két dkg sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagaszt: 10 perc pihentetés 8 fele osztjuk ,felgömbölyít 10 perc pihentetés formáz Kelesztés: 25 perc Èles kèssel megvág töltelèk ....... Sütès: előmelegített sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba kimérjük a lisztet, margarint, zsírt, sót, porcukrot, és összemorzsoljuk a kezünkkel az egészet Egy másik edénybe kimérjük a tejet, hozzáadjuk az élesztőt, a tojás sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű