menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós és túrós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Tészta:

80 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 ek cukor
5 dl tej
1 csapott tk só
2 dl olaj
Kakaós töltelék:

kakaópor
cukor ízlés szerint
kb 15-20 dkg kicsit olvasztott vaj

Túrós töltelék:
túró
cukor
tojássárgája
vaníliás cukor
lehet bele tenni mazsolát is.

Elkészítés:


Elkészítése:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd a választott töltetlékhez megfelelően olvasztott vajjal, olajjal vagy tejföllel kenjük meg a lapot, utána pedig a tölteléket szórjuk vagy kenjük rá.

Feltekerjük a kinyújtott tésztákat, a tekercseket három szögletűre szeleteljük.felszeljük és zsírpapírozott tepsiben, 180°C-on

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet bármilyen töltelékkel, akár sósan is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabolcs
Szalagos fánk
Szalagos fánk

Kb 1 dl langyos tejbe keverd el alaposan a cukor felét, majd ha ezzel megvagy szórd bele az élesztőt (instant és rendeset is) és szórd meg a tetejét egy kevés lisztel. Egy tálba s...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szílvás pottyantós pite Marcsi féle
Szílvás pottyantós pite Marcsi féle

Először elkészítjük a kelt tésztát. Egy nagyobb tálba beleöntjük a meglangyosított tejet, a cukrot belekeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Amint felfuto...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Aranygaluska
Aranygaluska

Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és picipogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy kapcsos tortaformát vastagon kivajazunk, a vajat megolvasztjuk, a diót és a cukrot kikeverjük. Fogj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándorné
Medvehagymás sajtkrémes lángos
Medvehagymás sajtkrémes lángos

A lángoshoz felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és kb másfél dl langyos vízzel. A tészta összes hozzávalóját az élesztős vízzel egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Duplájára kele...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk