Családireceptkönyv.hu

Vajas kifli


Írta:

Elk. idő: 1+1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 dkg élesztő
2 kk cukor
1 kk só
5 dl tej
0,5 kg liszt
5 dkg vaj
1 db tojás

Elkészítés:


Az élesztőt, negyedliter (langyos) tejet és 2 kávéskanál cukrot keverjük össze annyi liszttel, amennyit felvesz, kavarjuk meg jó hígan hagyva és tegyük kelni.
Ha megkelt, a vajat dörzsöljük össze 30 dekányi liszttel, és adjuk hozzá, valamint egy tojást, egy kávéskanál sót, negyedliter hideg tejet és még annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy összegyúrva jó rétestészta keménységű legyen. Dolgozzuk ki jó hólyagosra és letakarva hagyjuk egy óráig kelni.
Kelés után vágjuk fel nagy diónyi darabokra, nyújtsuk vékonyra és sodorjuk pékkifli alakúra. Tepsibe rakva, tojással megkenve süssük meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMÁS CSAVART *
ALMÁS CSAVART *

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...

Elkészítési idő: 2 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az összetevőket alaposan összegyúrom és 20 percig hűtőben pihentetem, letakarva. Vékonyra nyújtom,az egyik felét nagyon vékonyan, de alaposan lekenem felvert tojással és ráhajtom...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós narancsos briós (Szabi)
Kakaós narancsos briós (Szabi)

A tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a kakaóporral kikevert lisztet és a sót, majd közepes fokozaton megdagasztatjuk a dagasztó géppel. Az utolsó p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Kelt kifli vagy batyu burgonyás tésztával
Kelt kifli vagy batyu burgonyás tésztával

A hozzávalókat jól összedolgozom. Pihentetem kb. 40 percig Átgyúrom, pihentetem - rövidebb idő elég (10 perc). Átgyúrom, megformázom kiflinek, batyunak, megtöltöm az előkészítet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk