menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas kifli


Írta:

Elk. idő: 1+1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 dkg élesztő
2 kk cukor
1 kk só
5 dl tej
0,5 kg liszt
5 dkg vaj
1 db tojás

Elkészítés:


Az élesztőt, negyedliter (langyos) tejet és 2 kávéskanál cukrot keverjük össze annyi liszttel, amennyit felvesz, kavarjuk meg jó hígan hagyva és tegyük kelni.
Ha megkelt, a vajat dörzsöljük össze 30 dekányi liszttel, és adjuk hozzá, valamint egy tojást, egy kávéskanál sót, negyedliter hideg tejet és még annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy összegyúrva jó rétestészta keménységű legyen. Dolgozzuk ki jó hólyagosra és letakarva hagyjuk egy óráig kelni.
Kelés után vágjuk fel nagy diónyi darabokra, nyújtsuk vékonyra és sodorjuk pékkifli alakúra. Tepsibe rakva, tojással megkenve süssük meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: A
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után

210 fokos sütőbe sütjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lángos (mami)
Lángos (mami)

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd nylon zacskóban 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap forró olajban kisütjük. Mindog csak annyit vegyünk ki, amennyot frossen megeszünk

Elkészítési idő: 24 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Igazi kelt tészta, mindenhez
Igazi kelt tészta, mindenhez

A felfuttatott élesztőhöz keverek egy bögre lisztet és annyi tejet, hogy nokedlitészta - szerű legyen. Megint hagyom felfutni. Kidolgozom a tésztát az összes hozzávalóval, de az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lekváros bukta
Lekváros bukta

Kevés cukros, langyos tejben kb 10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a többi hozzávalót egy tálba, kivéve az olvasztott vajat. Ha az élesztő felfutott, azt is beleöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk