- 250 ml langyos tej
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 kockacukor
- 385 g teljes kiőrlésű liszt
- 165 g finomliszt
- 1 csomag zero vanillin cukor
- 25 g 1:4 édesítő
- 2 tojás
- 100 g olvasztott vaj
A töltelék hozzávalói:
- 60 g 1:4 édesítő
- 60 g olvasztott vaj
- 4 teáskanál fahéj
A máz hozzávalói:
- 2 kanál mascarpone
- 1 kanál 1:4 édesítő porrá őrülve
- 3 kanál tej
- 50 g cukormentes fehércsokoládé
◾️A tejet meglangyosítjuk a cukorral és beleszórjuk az élesztőt. Elkeverjük benne és hagyjuk felfutni.
◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliás cukrot, a tojást és az élesztőt.
◾️Dagasztani kezdjük, majd amikor már kicsit összeállt a tészta, belecsurgatjuk a vajat is.
◾️Kidagasztjuk és letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
◾️Közben a töltelékhez az édesítőt a fahéjjal összekeverjük.
◾️A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a fahéjjal.
◾️Feltekerjük és egy cérna segítségével ujjnyi szeletekre vágjuk.
◾️Sütőpapíros tepsire tesszük és kb. 40 percet kelesztjük még.
◾️A sütőt 175°-ra előmelegítjük és 20-25 perc alatt megsütjük a csigákat.
◾️Eközben a máz hozzávalóit kikeverjük és még forrón, a tepsiben megkenjük vele a sütiket.
Mindent be készítek a liszttel kezdem az élesztővel fejezem be.Egy jó állagú, nem túl lágy tésztát kapunk. Ha már szép sima a felülete és elválik az edény falától, akkor letakarva,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűl Elkészítés 1. lépés Keverjük össze az élesztőt 50ml langyos tejjel és cukorral. Hagyjuk 10 percig állni, amíg felfut. 2. lépés Egy tálba szitáljuk a lisztet és sót, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 10 dkg réteslisztet összedolgozom a 26dkg vajjal. Téglalapra formázom és beteszem a hűtőbe folpacba csomagolva. Az élesztőt felfujtatom langyos tejben 2 dkg cukorral és 10 dkg f...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson. 2. A túrót összetörjük a cukrok...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes