1 kg liszt
1-2 ek. só
2-3 dl tej
2 tojás
1 tejföl
1 kocka élesztő
1 kk cukor
1/2 dl tejet, a cukorral langyítjuk, amibe az élesztőt belemorzsáljuk. Félretesszük, ha megkelt összekeverjük a többi hozzávalóval.
Olajban kisütjük.
A nedves hozzávalókat összekeverjük az élesztővel, majd a liszthez adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél óra kelesztés után vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy fele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk - lustaság esetén öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejszínt ön...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozom. Pihentetem kb. 40 percig Átgyúrom, pihentetem - rövidebb idő elég (10 perc). Átgyúrom, megformázom kiflinek, batyunak, megtöltöm az előkészítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlapanyagokat összegyúrjuk, hagyjuk kelni. Mikor megkelt a tetejét megkenjük a pizzaszószpor és 1dl víz keverékével. Majd jöhetnek a feltétek.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű