Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1-2 ek. só
2-3 dl tej
2 tojás
1 tejföl
1 kocka élesztő
1 kk cukor

Elkészítés:


1/2 dl tejet, a cukorral langyítjuk, amibe az élesztőt belemorzsáljuk. Félretesszük, ha megkelt összekeverjük a többi hozzávalóval.
Olajban kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós almás fahéjas csiga (Sóbors)
Foszlós almás fahéjas csiga (Sóbors)

Tészta: A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk egybe a sóval és 3 evőkanál cukorral. A langyos tejbe keverjük bele az élesztőt és a maradék cukrot, keverjük össze, lefedve 5-8 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kétszinű meggyes kuglóf
Kétszinű meggyes kuglóf

--az élesztőt felfuttatjuk ,a többi hozzávalót összedolgozzuk -kétfelé vesszük a tésztát az egyikbe belegyúrjuk a kakaót -duplára kelesztjük -a fehér tésztát kinyújtjuk megszorj...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Amerikai fahéjas csiga avagy cinnabon
Amerikai fahéjas csiga avagy cinnabon

◾️A tejet meglangyosítjuk a cukorral és beleszórjuk az élesztőt. Elkeverjük benne és hagyjuk felfutni. ◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliás cukrot, a tojá...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Túrós batyu
Túrós batyu

Egy teáskanál kristálycukrot feloldunk 100 ml tejben és a hozzáadott élesztőt felfuttatjuk meleg helyen. A lisztet átszitáljuk, elkavarjuk benne a sót, a kristály és vaníliás cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk