50 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 8 dkg vaj, 3 tojás sárgája, pici só, reszelt citromhéj, 3 dkg élesztő, 3 dl tej.
A hozzávalókat összekeverjük.
Az élesztőt a cukros tejben egy kicsit felfuttatni, majd a többi alapanyaggal összedolgozni. Fél óra kelesztés után vékonyra nyújtani. 5×5 -ös négyzetre vágtam. Tetejét 1 felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűjanuár 30, 2014 KOMBE Annyira finom ez a réteges sütemény - a rétegek között mindenféle finomság (sajt, tejföl, kolbász, sonka, szalámi hagyma vagy amit akartok), a tetején a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb kb 4 dl víz kenyér állagú tésztát dagasztunk Amikor megkelt a felét téglalap nagyságúra nyújtjuk.Megkenjük pizza krémmel majd keresztbe félbe vágjuk. Az egyik félre szeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű