50 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 8 dkg vaj, 3 tojás sárgája, pici só, reszelt citromhéj, 3 dkg élesztő, 3 dl tej.
A hozzávalókat összekeverjük.
A tejben felfuttatom az élesztőt, összekeverem az alapanyagokat és kézzel dagasztom. Kb. 30 percig kelesztem, a tetejét bevagdosom és 170 C°-os sütőben pirosra sütöm. Jobb lesz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz---A töltelékhez a tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük, és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. ---A tésztához kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. -A liszt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű- Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. - Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a megmosott mazsolát beáztatjuk a 2 evőkanál tejbe, félretesszük. A tészta készítéséhez: kb. 1 dl tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, simára k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű