menu

Családireceptkönyv.hu

Molnárka


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
1 dl víz
1 ek cukor
2 dkg élesztő
2 ek joghurt
1 egész tojás
1 kk só
1 ek vaj
1 egész tojás a kenéshez

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben, majd hozzáadjuk a liszthez. Összedolgozzuk a joghurttal, a tojással és a sóval. Ha szükséges, adunk még hozzá néhány csepp vizet. Amint összeállt a tészta, jöhet hozzá egy evőkanálnyi vaj. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, majd korong alakúra kisodorjuk.

Ezután nyolc cikkre vágjuk, majd megformázzuk a molnárkákat. A csúcsától kezdjük el feltekerni a cikkeket. Ha feltekertük, a végeket két oldalon kicsit aláhajtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Az utolsó hajtás mindig alulra kerüljön, hogy ne nyíljanak szét sülés közben.

Ezután egy picit még hagyjuk őket kelni, majd felvert tojással lekenjük, és 180 fokon szép pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


VIDEÓ:
https://egy.hu/gasztro/molnarka-111220?fbclid=IwAR1-Dk58L754XSevtyn1OtbjKAuOmCYUv9QennnzrK2SJ1LerNek2jYA1UM#

Molnárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok, Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Kefires hűtős lángos
Kefires hűtős lángos

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hűtős lángos
Hűtős lángos

A tejet meglangyosítjuk egy csipet cukorral, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A kefírt keverjük össze a tojással és a sóval, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is. A lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mariann
Habkönnyű lekváros kifli
Habkönnyű lekváros kifli

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a hozzá valókat össze gyúrjuk. Addig dagasztjuk amíg a tészta el nem válik a tál falától. 30 percig meleg helyen kelesztjük. 6 gombócra osz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós kelt diós csiga (Sóbors)
Foszlós kelt diós csiga (Sóbors)

Melegítsünk fel 150 milliliter tejet (ne legyen forró), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és várjuk meg, amíg felfut. A lisztet öntsük egy tálba, az ujjunkka...

Elkészítési idő: 35+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk