30 dkg liszt
1 dl víz
1 ek cukor
2 dkg élesztő
2 ek joghurt
1 egész tojás
1 kk só
1 ek vaj
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben, majd hozzáadjuk a liszthez. Összedolgozzuk a joghurttal, a tojással és a sóval. Ha szükséges, adunk még hozzá néhány csepp vizet. Amint összeállt a tészta, jöhet hozzá egy evőkanálnyi vaj. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, majd korong alakúra kisodorjuk.
Ezután nyolc cikkre vágjuk, majd megformázzuk a molnárkákat. A csúcsától kezdjük el feltekerni a cikkeket. Ha feltekertük, a végeket két oldalon kicsit aláhajtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Az utolsó hajtás mindig alulra kerüljön, hogy ne nyíljanak szét sülés közben.
Ezután egy picit még hagyjuk őket kelni, majd felvert tojással lekenjük, és 180 fokon szép pirosra sütjük.
VIDEÓ:
https://egy.hu/gasztro/molnarka-111220?fbclid=IwAR1-Dk58L754XSevtyn1OtbjKAuOmCYUv9QennnzrK2SJ1LerNek2jYA1UM#
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk egy csipet cukorral, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A kefírt keverjük össze a tojással és a sóval, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a hozzá valókat össze gyúrjuk. Addig dagasztjuk amíg a tészta el nem válik a tál falától. 30 percig meleg helyen kelesztjük. 6 gombócra osz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsünk fel 150 milliliter tejet (ne legyen forró), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és várjuk meg, amíg felfut. A lisztet öntsük egy tálba, az ujjunkka...
Elkészítési idő: 35+30 perc Nehézség: Könnyű