30 dkg liszt
1 dl víz
1 ek cukor
2 dkg élesztő
2 ek joghurt
1 egész tojás
1 kk só
1 ek vaj
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben, majd hozzáadjuk a liszthez. Összedolgozzuk a joghurttal, a tojással és a sóval. Ha szükséges, adunk még hozzá néhány csepp vizet. Amint összeállt a tészta, jöhet hozzá egy evőkanálnyi vaj. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, majd korong alakúra kisodorjuk.
Ezután nyolc cikkre vágjuk, majd megformázzuk a molnárkákat. A csúcsától kezdjük el feltekerni a cikkeket. Ha feltekertük, a végeket két oldalon kicsit aláhajtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Az utolsó hajtás mindig alulra kerüljön, hogy ne nyíljanak szét sülés közben.
Ezután egy picit még hagyjuk őket kelni, majd felvert tojással lekenjük, és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Kezdjük a fokhagyma szósszal, mert annak állni kell. A fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. Ráöntjük az olajat és a vizet, összekeverjük, állni hagyjuk. Az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük az 1 evőkanál cukrot, az élesztőt, tojást, kevés lisztet és felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a sót, zsírt és beleszitáljuk a lisztet. Zsírozott kézzel, s...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA liszt közepébe beletesszük az élesztőt, felöntjük 2 dl langyos, cukros tejjel, és megvárjuk, míg megkel. A maradék tejben elkeverjük a sót. Ezzel, és 2,5 dl étolajjal bedagasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vajat és a felfuttatott élesztőt, míg könnyű tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes