menu

Családireceptkönyv.hu

Molnárka


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
1 dl víz
1 ek cukor
2 dkg élesztő
2 ek joghurt
1 egész tojás
1 kk só
1 ek vaj
1 egész tojás a kenéshez

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben, majd hozzáadjuk a liszthez. Összedolgozzuk a joghurttal, a tojással és a sóval. Ha szükséges, adunk még hozzá néhány csepp vizet. Amint összeállt a tészta, jöhet hozzá egy evőkanálnyi vaj. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, majd korong alakúra kisodorjuk.

Ezután nyolc cikkre vágjuk, majd megformázzuk a molnárkákat. A csúcsától kezdjük el feltekerni a cikkeket. Ha feltekertük, a végeket két oldalon kicsit aláhajtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Az utolsó hajtás mindig alulra kerüljön, hogy ne nyíljanak szét sülés közben.

Ezután egy picit még hagyjuk őket kelni, majd felvert tojással lekenjük, és 180 fokon szép pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


VIDEÓ:
https://egy.hu/gasztro/molnarka-111220?fbclid=IwAR1-Dk58L754XSevtyn1OtbjKAuOmCYUv9QennnzrK2SJ1LerNek2jYA1UM#

Molnárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok, Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Fatörzs kiflik
Fatörzs kiflik

Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfutott éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
New orleans-i fánk
New orleans-i fánk

Keverje össze egy kis tálban vagy mérőpohárban a meleg vizet, a cukrot és az élesztőt. Hagyja 5 percig kelni. A keverőben (habverőivel) keverje össze a tojásokat, a meleg tejet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Töltött buci
Töltött buci

Bedagaszt: 10 perc pihentetés 8 fele osztjuk ,felgömbölyít 10 perc pihentetés formáz Kelesztés: 25 perc Èles kèssel megvág töltelèk ....... Sütès: előmelegített sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Foccaccia
Foccaccia

Az élesztőt kézmeleg vízben felfuttatom. Belekeverem a sót, reszelt sajtot és lisztet, majd az olajat. Simára dagasztom. Kézzel kb. 10 percig - vagy dagasztógéppel. Kb. 45 perci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk