Családireceptkönyv.hu

Csöröge fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g 12%-os tejföl
2 db tojás
1 tk szódabikarbóna
1 mk só
1 ek cukor
30 dkg liszt

Elkészítés:


Az összes hozzávalót egybe gyúrjuk , vékonyan kinyújtjuk és egyenlő részekre vágjuk ( kis téglalapokra ) . Közepüket kivágjuk és kifordítjuk .
Bő forró olajban kb 2 percig sütjük az egy majd a másik felét .
Hamar sül !
Porcukorba forgatjuk őket majd tálra tesszük .
Lekvárba mártogatva fogyasztjuk ...

Csöröge fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Spanyol briós
Spanyol briós

Kidolgozom a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztem. Miután megkelt 100 grammos darabokra osztom, gömbölyítem és 20 percig pihentetem. Pihentetés után enyhén kinyújtom, a ke...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Labdabukta
Labdabukta

Kidolgozás után meleg helyen a duplájára kelesztem, majd kisujjnyi vastagságúra nyújtom. Kb.7x7 négyzetekre vágom, közepére sütésálló lekvárt vagy ízesített túrót vagy nutellát t...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Dán briós diós-mogyorókrémmel töltve
Dán briós diós-mogyorókrémmel töltve

A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: józsefné
A jó foszlós kalács tésztája
A jó foszlós kalács tésztája

lső lépésként a vajat olvasztom meg, és kicsit félrerakom hűlni. Majd jöhet az élesztős rész. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel, és 1 ek cukorral egy kis tálba szórtam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk