menu

Családireceptkönyv.hu

Csöröge fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g 12%-os tejföl
2 db tojás
1 tk szódabikarbóna
1 mk só
1 ek cukor
30 dkg liszt

Elkészítés:


Az összes hozzávalót egybe gyúrjuk , vékonyan kinyújtjuk és egyenlő részekre vágjuk ( kis téglalapokra ) . Közepüket kivágjuk és kifordítjuk .
Bő forró olajban kb 2 percig sütjük az egy majd a másik felét .
Hamar sül !
Porcukorba forgatjuk őket majd tálra tesszük .
Lekvárba mártogatva fogyasztjuk ...

Csöröge fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Magvas tönkölyzsömle
Magvas tönkölyzsömle

A hét lezárásaként magvas tönkölyzsömle készült Limara könyvéből. Magvas tönkölyzsömle Dagasztás duplájára kelesztés kb. 45perc. A megkelt tesztát 10 db-ra osztjuk gömbölyí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Háromszínű csíkos kalács
Háromszínű csíkos kalács

A mazsolát kevés meleg vízbe teszem ázni, félreteszem, had puhuljon. Az élesztőt felfuttatom a langyos tejjel és 1 evőkanál cukorral. Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, a maradé...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alíz
Ragacs cipó
Ragacs cipó

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és legalább 1 órán át kelesztjük meleg helyen. Amint kész, egy lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, lehetőleg t...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Töltött kifli
0. Töltött kifli

Élesztőt futtatni. Liszt, só, tojás, cukor, vaníliás cukor, élesztő, olv. margarin dagasztani. 1 órát keleszteni. Almákat reszelni, hozzá adni cukor, vcukor, fahéj, dara. Kicsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk