Valószínűleg nem kelt meg, vagy túlkelt!
ujjpóba
-Ha sütés előtt a megkeltnek vélt tésztát az oldalán ujjaddal finoman megbököd, az gyorsan visszaugrik/visszazár, akkor még keletlen.
-Ha lassan zár vissza a bökéskor keletkezett mélyedés, estleg még kicsi nyoma is marad, akkor jó.
-Abban az estben ha ott marad az ujjad helye, és körülötte még össze is esik a tészta, akkor az már túlkelt. Ilyenkor még újra lehet formázni.
-Ha bemetszéskor szépen, egyenletes tempóban szétnyílik, akkor jó a kelesztés, ha hírten nyílik szét, akkor még keletlen.
-Ha húzza a penge, nem nyílik szét, sőt össze is esik, akkor szintén túlkelt.
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, simára keverjük, felfuttatjuk. (kb. 10 perc) A lisztet (vagy liszteket) átszitáljuk, belekeverjük a sót, majd az olajat, végül a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztóprogramon elkészítjük a tésztát. Kicsit hagyjuk a gépben kelni, majd a gépből kivesszük és 9 részre osztjuk. Zsemléket formázunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót egybe gyúrjuk , vékonyan kinyújtjuk és egyenlő részekre vágjuk ( kis téglalapokra ) . Közepüket kivágjuk és kifordítjuk . Bő forró olajban kb 2 percig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű