menu

Családireceptkönyv.hu

Fatörzs kifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb. 16 darabhoz:
4 dl tej
3 dkg friss élesztő
10 dkg cukor
80 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
1 mk őrölt vanília
1 tojás
csipet só
2 ek cukrozatlan, holland kakaópor
+ 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


A tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt, a kakaópor kivételével tálba teszem és alaposan kidolgozom a tésztát. A tésztát ketté veszem és az egyik feléhez adom a pár evőkanál vízzel elkevert kakaóport, nem kell sok víz, csak épphogy krémes legyen és újra kidolgozom a tésztát.
Mind a két adag tésztát kendővel letakarom és meleg helyen duplájára kelesztem (35-40 perc). Mikor a tészta megkelt, először a világosat, lisztezett deszkára borítom, 16 részre osztom és gombócokat formálok belőle, majd ugyanígy járok el a kakaós tésztával is és ha kész, letakarom kendővel és 10 percet pihentetem.
Minden kakaós gombócra teszek egy-egy natúrt, összelapítom, ovális alakúra nyújtom, szép vékonyra, majd mint a kiflit feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, ismét letakarom és 20 percet pihentetem. A kifliket pengével bemetszem (3-4 helyen), lekenem felvert tojással és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütő aljába, hőálló tálba vizet teszek, hogy a sütés alatt folyamatosan párologjon. A sütési idő sütőnként és a kiflik mérettől függően változhat.

Fatörzs kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BOSZORKÁNY MÁGLYA
BOSZORKÁNY MÁGLYA

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd geszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Csokihabos triffle
Csokihabos triffle

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel a tejjel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kis darabokra vágott vajat. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd keverjük hozzá egyenként az öt tojás sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raffaello golyó
Raffaello golyó

A vizet és a cukrot feltesszük főni. Közben egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. Mikor forr a víz, levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KARAMELLA
KARAMELLA

A tejet a cukorral elkezdem forralni és folyamatosan keverem. Sajnos a tejkaramella türelmet igényel. Nekem a legmagasabb fokozaton kb. 50-60 percbe telt, míg elkészült. Bármilyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk