1 kg liszt
2 tojás
2 ek. olaj
1 ek só
5 g sütőpor
5 dkg élesztő
pici cukor
kb. 5 dl tej
Mindent egy tálba teszek az élesztőt a cukorral és kb.1 dl tejjel felfuttatom, végül beleöntöm a lisztes keverékhez és szép hólyagosra bedagasztom. Mindjárt tetszés szerinti golyókat formálok és egy tálcára rakom egy kicsit letakarom és meleg helyen picit hagyom kelni,nem kell neki sok és bő forró olajban kisütöm.A sütőpor azért kell hogy puha könnyű legyen és egyáltalán nem lesz olajos mikor kisül.
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk pici cukorral , és a többi hozzávalóval együtt nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle . Letakarva és langyos helyen kb. fél órát kelesztjük. Li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe, 1-evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet össze keverjük a maradék cukorral, a sóval, a citrom levével, héjával, majd hozza adjuk a vajat, tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát áttörjük, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojások sárgájával, a belemorzsolt élesztővel és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatom az élesztőt. A tésztához valókat egy tálba teszem és kidagasztom a tészát. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé osztom, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű