1 kg liszt
2 tojás
2 ek. olaj
1 ek só
5 g sütőpor
5 dkg élesztő
pici cukor
kb. 5 dl tej
Mindent egy tálba teszek az élesztőt a cukorral és kb.1 dl tejjel felfuttatom, végül beleöntöm a lisztes keverékhez és szép hólyagosra bedagasztom. Mindjárt tetszés szerinti golyókat formálok és egy tálcára rakom egy kicsit letakarom és meleg helyen picit hagyom kelni,nem kell neki sok és bő forró olajban kisütöm.A sütőpor azért kell hogy puha könnyű legyen és egyáltalán nem lesz olajos mikor kisül.
Az élesztőt a cukor felével felfuttatjuk a langyos tejben 5-10 perc alatt. A maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citrom héját összekeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2,5 dl cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük 7 dkg kristálycukorral, a citrom héjával és 1 tojással. Hozzáadjuk az élesztős tejet, majd s...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt pici cukros langyos tejben felfuttatom, és a liszthez keverem. Az össjjazes alapanyagot alaposan kidolgozom, hogy elváljon az edény falától. 1 órát meleg helyen keleszt...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézElőkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Közepes