menu

Családireceptkönyv.hu

167. Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
2 tojás
2 ek. olaj
1 ek só
5 g sütőpor
5 dkg élesztő
pici cukor
kb. 5 dl tej

Elkészítés:


Mindent egy tálba teszek az élesztőt a cukorral és kb.1 dl tejjel felfuttatom, végül beleöntöm a lisztes keverékhez és szép hólyagosra bedagasztom. Mindjárt tetszés szerinti golyókat formálok és egy tálcára rakom egy kicsit letakarom és meleg helyen picit hagyom kelni,nem kell neki sok és bő forró olajban kisütöm.A sütőpor azért kell hogy puha könnyű legyen és egyáltalán nem lesz olajos mikor kisül.

167. Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Lusta lángos
Lusta lángos

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk pici cukorral , és a többi hozzávalóval együtt nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle . Letakarva és langyos helyen kb. fél órát kelesztjük. Li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Mákos bejgli
Mákos bejgli

A langyos tejbe, 1-evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet össze keverjük a maradék cukorral, a sóval, a citrom levével, héjával, majd hozza adjuk a vajat, tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Bukta burgonyás tésztából
Bukta burgonyás tésztából

A főtt burgonyát áttörjük, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojások sárgájával, a belemorzsolt élesztővel és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vajdasági sós háromszögek
Vajdasági sós háromszögek

Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatom az élesztőt. A tésztához valókat egy tálba teszem és kidagasztom a tészát. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé osztom, hogy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk