6 tojás
20 dkg cukor
50 ml olaj
10 dkg darált dió
16 dkg liszt
1 tasak sütőpor
rumaroma
A krémhez:
4 tojás
15 dkg cukor
12 dkg vaj
2 teáskanál neszkávé por
6 dkg dió
20 dkg keksz
1 dl főtt fekete kávé
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját az olajjal összekeverjük és a habhoz adjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, rumaromával ízesítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A tojásokat a cukorral kikeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük, belekeverjük a kávéport is. A krémet kihűtjük és a vajhoz keverjük, majd a diót is beledolgozzuk. A tésztára halmozzuk a krémet, elsimítjuk rajta. A kekszeket ráhalmozzuk és belocsoljuk a főtt kávéval. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat belekeverjük és bevonjuk vele a tetejét. Hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst hideg vízben átmossuk, majd felforraljuk 4 dl tejben, 1 dl vízben. Hozzáadjuk a vaníliát, a kókusztejet, a cukrot és lassú tűzön, lefedve, olykor megkavargatva...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűLehetőség szerint kezeletlen citromokat alaposan megmosunk, majd nagyon vékonyra szeleteljük. Amennyi a citrom súlya, ugyanannyi cukorral keverjük el. Sterilizált üvegekbe töltjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű