6 tojás
20 dkg cukor
50 ml olaj
10 dkg darált dió
16 dkg liszt
1 tasak sütőpor
rumaroma
A krémhez:
4 tojás
15 dkg cukor
12 dkg vaj
2 teáskanál neszkávé por
6 dkg dió
20 dkg keksz
1 dl főtt fekete kávé
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját az olajjal összekeverjük és a habhoz adjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, rumaromával ízesítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A tojásokat a cukorral kikeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük, belekeverjük a kávéport is. A krémet kihűtjük és a vajhoz keverjük, majd a diót is beledolgozzuk. A tésztára halmozzuk a krémet, elsimítjuk rajta. A kekszeket ráhalmozzuk és belocsoljuk a főtt kávéval. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat belekeverjük és bevonjuk vele a tetejét. Hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
2 dl langyos tejből, 1 tk cukorból, az élesztőből és 20 dkg lisztből tejföl sűrűségű kovászt készítünk, majd kelesztjük kb. 10-15 percig. Amikor jó a kovász, összegyúrjuk a többi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répákat megmossuk, lereszeljük, a mogyorót szárazon kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk. A fehér csokit forró vízfürdő fölött megolvasztjuk (amennyiben hajlandó megolvadni). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése: Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összekeve...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű