1 egész csirkemell
1 nagyobb fehér-bab konzerv
20dkg debreceni kolbász
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1-1 db paprika és paradicsom
1 dl olaj
1 ek. fűszerpaprika
só, bors
Pirítsuk le olajon a finomra vágott hagymát, s ha már aranylik, dobjuk rá a felkockázott paprikát és paradicsomot - e kettő egyébként akár ki is hagyhatjuk.
Húzzuk le a tűzről a lábost, keverjük az alaphoz a fűszerpaprikát, illetve a kockára vágott húst és a felkarikázott kolbászt. Jól forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk.
Valójában nem igényel vizet, hiszen a hús kiereszti majd a levét, de aki hígabban szereti, fél pohár vizet löttyinthet a zafthoz.
Fedő alatt lassú tűzön főzzük 20-25 percig, ekkor borítsuk a húsra a babkonzervet, várjuk meg, míg újra felforr, ellenőrizzük az ízeket és már tálalhatunk is.
Kenyérrel nagyon finom, de főzhetünk bele tarhonyát vagy akár lebbencstésztát is.
A kacsacombokat nagyon alaposan megtisztítjuk. A bőrös oldalát kicsit bevagdoshatjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és egy lefedhető hőálló tálba vagy magasabb falú tepsibe rakju...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesAz apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A csirkemellet felöntjük a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagyobb darabokra vágott bacont olvasszuk ki egy nagyobb, száraz serpenyőben, és amikor már ropogós, vegyük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon süssük mega sózott, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. 2. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű