Családireceptkönyv.hu

Betyáros csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész csirkemell
1 nagyobb fehér-bab konzerv
20dkg debreceni kolbász
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1-1 db paprika és paradicsom
1 dl olaj
1 ek. fűszerpaprika
só, bors

Elkészítés:


Pirítsuk le olajon a finomra vágott hagymát, s ha már aranylik, dobjuk rá a felkockázott paprikát és paradicsomot - e kettő egyébként akár ki is hagyhatjuk.
Húzzuk le a tűzről a lábost, keverjük az alaphoz a fűszerpaprikát, illetve a kockára vágott húst és a felkarikázott kolbászt. Jól forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk.
Valójában nem igényel vizet, hiszen a hús kiereszti majd a levét, de aki hígabban szereti, fél pohár vizet löttyinthet a zafthoz.
Fedő alatt lassú tűzön főzzük 20-25 percig, ekkor borítsuk a húsra a babkonzervet, várjuk meg, míg újra felforr, ellenőrizzük az ízeket és már tálalhatunk is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kenyérrel nagyon finom, de főzhetünk bele tarhonyát vagy akár lebbencstésztát is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KACSACOMB PÁROLT KÁPOSZTÁVAL
KACSACOMB PÁROLT KÁPOSZTÁVAL

A kacsacombokat nagyon alaposan megtisztítjuk. A bőrös oldalát kicsit bevagdoshatjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és egy lefedhető hőálló tálba vagy magasabb falú tepsibe rakju...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Mexikói csirkemell rizzsel
Mexikói csirkemell rizzsel

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A csirkemellet felöntjük a paradicsom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínben sült zöldborsós baconos csirke
Tejszínben sült zöldborsós baconos csirke

A nagyobb darabokra vágott bacont olvasszuk ki egy nagyobb, száraz serpenyőben, és amikor már ropogós, vegyük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon süssük mega sózott, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Mustáros-fokhagymás csirkecombok
Csirkecomb - Mustáros-fokhagymás csirkecombok

1. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. 2. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk