220 g darált mák
Korpusz:
3 db tojás
1 tk sütőpor
80 g méz (vagy nyírfacukor)
80 g tejföl vagy fehér joghurt
80 g vaj
túrós töltelék:
250 g túró
100 g tejföl vagy fehér joghurt
1 ek méz (vagy nyírfacukor)
1 ek zlatý klas (vagy vaníliás puding)
1 db tojás
500 g apró méretü gyümölcs (áfonya, fekete ribizli, földi szeder)
Korpusz:
a tojásfehérjét kemény habbá verjük, A mákor ősszekeverjük a sütőporral (amit Klaudia teljesen kihagyott). Hozzákeverjük a tojást, tejfölt, vajat, mézet. Utána óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot és nagyobb tortaformába helyezzük (sütőpapír szükséges). A tésztára egyenletesen aprógyümölcsot teszünk.
Túrós töôtelék:
Mindent összekeverünk majd óatosan rákenjük a masszát a gyümölcsre.
180 °C-on 35-40 percet sütjük - a recept szerint a korpusz nem baj ha kicsit "nedvesebb"
a felét a máknak dióval lehet helyettesíteni.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Fehéredésig verjük az egész tojásokat a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg elvegyített mákot, lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt fokra. Válaszd szét a tojásokat, egyik tálba tedd a fehérjéket, másikba a sárgájákat. Keverd habosra a cukrot a tojások sárgájával, amíg halvány és sűrű nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd fel a kétféle csokit, a tejszínt verd habbá. Add hozzá a sót, a rumot, a kétféle csokoládét és a mogyorókrémet, keverd egyneműre habverővel, de vigyázz, hogy ne törd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű