menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás torta a la Klaudia Katonova


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


220 g darált mák
Korpusz:
3 db tojás
1 tk sütőpor
80 g méz (vagy nyírfacukor)
80 g tejföl vagy fehér joghurt
80 g vaj
túrós töltelék:
250 g túró
100 g tejföl vagy fehér joghurt
1 ek méz (vagy nyírfacukor)
1 ek zlatý klas (vagy vaníliás puding)
1 db tojás
500 g apró méretü gyümölcs (áfonya, fekete ribizli, földi szeder)

Elkészítés:


Korpusz:
a tojásfehérjét kemény habbá verjük, A mákor ősszekeverjük a sütőporral (amit Klaudia teljesen kihagyott). Hozzákeverjük a tojást, tejfölt, vajat, mézet. Utána óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot és nagyobb tortaformába helyezzük (sütőpapír szükséges). A tésztára egyenletesen aprógyümölcsot teszünk.
Túrós töôtelék:
Mindent összekeverünk majd óatosan rákenjük a masszát a gyümölcsre.
180 °C-on 35-40 percet sütjük - a recept szerint a korpusz nem baj ha kicsit "nedvesebb"

Trükkök, tippek, praktikák:


a felét a máknak dióval lehet helyettesíteni.

Áfonyás torta a la Klaudia Katonova

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csokoládé torta főzött krémmel
Csokoládé torta főzött krémmel

A piskóta elkészítése: Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sütés nélküli csokitorta
Sütés nélküli csokitorta

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és a torta forma aljára nyomkodjuk.Ezzel el is készítettük a torta alapját, amit a hűtőbe teszünk dermedni. A 3 dl tejszínbe tördeljük...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Trüffel torta
Trüffel torta

Először a krémet készítjük el. A tejszínt, a csokoládét és a vaníliát lassú tűzön, kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon. Behűtjük a krémet, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Gesztenyés pàvaszem
Gesztenyés pàvaszem

piskótához a tojások sárgáját a cukor ¼ részével habosra keverjük. A maradék cukorral felverjük a fehérjét. A cukrot rögtön az elején beletesszük, így a habunk egy kicsit lágyabb,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk