220 g darált mák
Korpusz:
3 db tojás
1 tk sütőpor
80 g méz (vagy nyírfacukor)
80 g tejföl vagy fehér joghurt
80 g vaj
túrós töltelék:
250 g túró
100 g tejföl vagy fehér joghurt
1 ek méz (vagy nyírfacukor)
1 ek zlatý klas (vagy vaníliás puding)
1 db tojás
500 g apró méretü gyümölcs (áfonya, fekete ribizli, földi szeder)
Korpusz:
a tojásfehérjét kemény habbá verjük, A mákor ősszekeverjük a sütőporral (amit Klaudia teljesen kihagyott). Hozzákeverjük a tojást, tejfölt, vajat, mézet. Utána óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot és nagyobb tortaformába helyezzük (sütőpapír szükséges). A tésztára egyenletesen aprógyümölcsot teszünk.
Túrós töôtelék:
Mindent összekeverünk majd óatosan rákenjük a masszát a gyümölcsre.
180 °C-on 35-40 percet sütjük - a recept szerint a korpusz nem baj ha kicsit "nedvesebb"
a felét a máknak dióval lehet helyettesíteni.
A sütőt 140 °C-ra előmelegítettem. A tojásfehérjéket felvertem olyan kemény habbá, hogy már ne csúszkáljon az edényben – először alacsony fokozaton, majd egyre magasabb fokozatra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjünk kemény habot a tojásfehérjéből. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és lassan adjuk hozzá, keverjük hozzá a lisztet. Töltsük a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt. 2. A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesHa van maradék tojásfehérje, azzal dolgozzunk, ha nincs, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és a sütőport. A fehérjéből kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű