220 g darált mák
Korpusz:
3 db tojás
1 tk sütőpor
80 g méz (vagy nyírfacukor)
80 g tejföl vagy fehér joghurt
80 g vaj
túrós töltelék:
250 g túró
100 g tejföl vagy fehér joghurt
1 ek méz (vagy nyírfacukor)
1 ek zlatý klas (vagy vaníliás puding)
1 db tojás
500 g apró méretü gyümölcs (áfonya, fekete ribizli, földi szeder)
Korpusz:
a tojásfehérjét kemény habbá verjük, A mákor ősszekeverjük a sütőporral (amit Klaudia teljesen kihagyott). Hozzákeverjük a tojást, tejfölt, vajat, mézet. Utána óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot és nagyobb tortaformába helyezzük (sütőpapír szükséges). A tésztára egyenletesen aprógyümölcsot teszünk.
Túrós töôtelék:
Mindent összekeverünk majd óatosan rákenjük a masszát a gyümölcsre.
180 °C-on 35-40 percet sütjük - a recept szerint a korpusz nem baj ha kicsit "nedvesebb"
a felét a máknak dióval lehet helyettesíteni.
2014. június 6., péntek A kukoricapelyhet keverjük össze 100 g vízgőzön olvasztott csokoládéval és nyomkodjuk 21- 26 cm-es tortaforma aljába, tegyük fél órára a hűtőszekrénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindenek előtt a mascarponet vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire dolgozni kezdünk vele. Ekkor keverhető ki szép simára. A kekszet összezúzzuk. Mivel mi költöz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűtojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral, kakaóporral, liszttel és a sütőporral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Kivajazott te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA befőttet leszűrjük. A levéhez öntünk kevés rumaromát, majd annyi babapiskótát forgatunk bele, hogy egy kerek kapcsos tortaforma aljára elegendő legyen. Ezt követően rárakunk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű