nyúlhús
tojássárgája
friss petrezselyemzöld
kapor
reszelt répa
olívaolaj
Főzelékhez:
krumpli
cukkini/tök
kapor
csipetnyi só
A nyuszihúst ledaráltam,tojássárgájával,friss petrezselyemzölddel,kaporral, reszelt répával összedolgoztam (ha van otthon egészséges kenyeretek,akkor az is mehet bele beáztatva, hogy jobban összetapadjon),kis golyókat formáztam es jénaiban a sütőben megsütöttem (olívaolajat locsoltam rá).
Főzeléket Lilinek mindig ugyanúgy készítem: felteszek krumplit főni (mindig ezzel suritem be,ezert nem kell bele tejszín,stb), később hozzáadom a cukkinit (vagy tököt) majd a krumpliból kiveszek, lemixerelem, és visszasűrítem a főzeléket vele, természetesen került bele kapor, nagyobbaknak mehet só is bele. Végeredmény: sűrűbb (nem malterszerű ;) és finom főzelék.
Ha a főzővízhez szódabikarbónát adsz, lágyítja az ételeket. Ebben sincs teljes egyetértés, mert míg egyes tanulmányok szerint a szódabikarbóna használata megkönnyíti az emésztést,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit és a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk. A hagymakarikákat egy kevés olajon elkezdjük pirítani. Rádobjuk a kockára vágott cukkinit és krumplit. Felö...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojást addig főzzük, amíg teljesen kemény lesz, ezután a főtt tojást, a lilahagymát és a petrezselyemzöldet apró darabokra vágjuk és egy tálba helyezzük, sózzuk, borsozzuk. Hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű