nyúlhús
tojássárgája
friss petrezselyemzöld
kapor
reszelt répa
olívaolaj
Főzelékhez:
krumpli
cukkini/tök
kapor
csipetnyi só
A nyuszihúst ledaráltam,tojássárgájával,friss petrezselyemzölddel,kaporral, reszelt répával összedolgoztam (ha van otthon egészséges kenyeretek,akkor az is mehet bele beáztatva, hogy jobban összetapadjon),kis golyókat formáztam es jénaiban a sütőben megsütöttem (olívaolajat locsoltam rá).
Főzeléket Lilinek mindig ugyanúgy készítem: felteszek krumplit főni (mindig ezzel suritem be,ezert nem kell bele tejszín,stb), később hozzáadom a cukkinit (vagy tököt) majd a krumpliból kiveszek, lemixerelem, és visszasűrítem a főzeléket vele, természetesen került bele kapor, nagyobbaknak mehet só is bele. Végeredmény: sűrűbb (nem malterszerű ;) és finom főzelék.
A hússzeleteket 1 napra a pác hozzávalóiból elkészített pácban állni hagyjuk a hűtőszekrényben. Egy tepsit kiolajozunk, beleöntünk 1/2 dl vizet, 1/2 dl száraz vörösbort és belehel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a reszelt sárgarépát a darált dióval, a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a reszelt narancs héjával összekeverjük egy nagy tálban. A tojások sárgáját a porcukorral ha...
Elkészítési idő: 1 ó 10 perc Nehézség: KönnyűA mellfiléket ízlés szerint szeleteljük fel, majd sózzuk és hagyjuk állni kb. egy fél órát. Közben a pác hozzávalóit keverjük össze egy tálba, és nyomjuk bele a fokhagymát. (ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű