nyúlhús
tojássárgája
friss petrezselyemzöld
kapor
reszelt répa
olívaolaj
Főzelékhez:
krumpli
cukkini/tök
kapor
csipetnyi só
A nyuszihúst ledaráltam,tojássárgájával,friss petrezselyemzölddel,kaporral, reszelt répával összedolgoztam (ha van otthon egészséges kenyeretek,akkor az is mehet bele beáztatva, hogy jobban összetapadjon),kis golyókat formáztam es jénaiban a sütőben megsütöttem (olívaolajat locsoltam rá).
Főzeléket Lilinek mindig ugyanúgy készítem: felteszek krumplit főni (mindig ezzel suritem be,ezert nem kell bele tejszín,stb), később hozzáadom a cukkinit (vagy tököt) majd a krumpliból kiveszek, lemixerelem, és visszasűrítem a főzeléket vele, természetesen került bele kapor, nagyobbaknak mehet só is bele. Végeredmény: sűrűbb (nem malterszerű ;) és finom főzelék.
Ezeket összekeverni és 5 csapott evőkanállal kell egy liter forró vízbe tenni. 10 percig állni hagyjuk. Minden szoptatás előtt egy bögre teát igyál. Ne főzd csak forrázd. Sok tejet...
Elkészítési idő: 15 percMérjük ki a lisztet, majd az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a fűszereket és a datolyakrémet, majd öntsük hozzá fokozatosan a tejet. Jó sűrű, nokedli tészta áll...
Elkészítési idő: