nyúlhús
tojássárgája
friss petrezselyemzöld
kapor
reszelt répa
olívaolaj
Főzelékhez:
krumpli
cukkini/tök
kapor
csipetnyi só
A nyuszihúst ledaráltam,tojássárgájával,friss petrezselyemzölddel,kaporral, reszelt répával összedolgoztam (ha van otthon egészséges kenyeretek,akkor az is mehet bele beáztatva, hogy jobban összetapadjon),kis golyókat formáztam es jénaiban a sütőben megsütöttem (olívaolajat locsoltam rá).
Főzeléket Lilinek mindig ugyanúgy készítem: felteszek krumplit főni (mindig ezzel suritem be,ezert nem kell bele tejszín,stb), később hozzáadom a cukkinit (vagy tököt) majd a krumpliból kiveszek, lemixerelem, és visszasűrítem a főzeléket vele, természetesen került bele kapor, nagyobbaknak mehet só is bele. Végeredmény: sűrűbb (nem malterszerű ;) és finom főzelék.
-újhagymát és sárgarépát olívaolajon picit megpirítottam -rádobtam az apróra vágott májat, még picit pirítottam -öntöttem hozzá vizet és puhára főztem, jó szaftos és ízletes lett...
Elkészítési idő:-a rizst megfőztem a zöldborsóval es a főzővizébe tettem kevés extraszűz olívaolajat -a csibemellet párolva vagy megsütve kevés zsiradékon (olívaolaj,kókuszzsír,napraforgóolaj)...
Elkészítési idő:A karfiolt rózsáira szedtem megfőztem. A babának turmixoltam, petrezselyemzölddel, kevés sajttal ízesítettem, tettem hozzá fél tojássárgáját és sárgaborsó lisztel sűrítettem. Teps...
Elkészítési idő: