nyúlhús
tojássárgája
friss petrezselyemzöld
kapor
reszelt répa
olívaolaj
Főzelékhez:
krumpli
cukkini/tök
kapor
csipetnyi só
A nyuszihúst ledaráltam,tojássárgájával,friss petrezselyemzölddel,kaporral, reszelt répával összedolgoztam (ha van otthon egészséges kenyeretek,akkor az is mehet bele beáztatva, hogy jobban összetapadjon),kis golyókat formáztam es jénaiban a sütőben megsütöttem (olívaolajat locsoltam rá).
Főzeléket Lilinek mindig ugyanúgy készítem: felteszek krumplit főni (mindig ezzel suritem be,ezert nem kell bele tejszín,stb), később hozzáadom a cukkinit (vagy tököt) majd a krumpliból kiveszek, lemixerelem, és visszasűrítem a főzeléket vele, természetesen került bele kapor, nagyobbaknak mehet só is bele. Végeredmény: sűrűbb (nem malterszerű ;) és finom főzelék.
A szárnyakat osztjuk 3 részre. Sütőzacskóba tettem őket, jól összekeverem a fűszerekkel. 15-30 percre pihentem Addig a krumplit fel lehet szeletelni, karikázni, megkenni őket növé...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA batátát félbe vágtam, alufóliával letakarva megsütöttem. Mikor puha volt kikanalaztam a belsejét, kb fél centis széleket azért hagytam, hogy vissza tudjam tölteni. Egy kevés hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként megmossuk megpucoljuk és kibelezzük a sütőtököt. Kb. 10 dkg-ot szép kicsi kockákra vágunk. Ez lesz a levesbetét. A maradékot szintén felszeleteljük és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű-
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű