Tészta
30 dkg sárgarépa
15 dkg darált dió
8 dkg eritritol, nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
2 dkg nyílgyökérliszt (nem paleozóknak 4dkg liszt)
4 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2 kezeletlen citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
Krém
10 dkg Totu krém! (nem Totu!) (nem paleozóknak Philadelphia sajt)
1 citrom leve
2-3 dkg porrá őrölt eritritol, (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak porcukor)
5 dkg olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
Díszítés
3-4 dkg darált dió
1 kezeletlen citrom héja
A tésztához a megtisztított, karikára vágott sárgarépát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben, vagy késes aprítóban összedolgozzuk. 22 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A krém hozzávalóit habverővel simává, egyneművé keverjük. Először a kihűlt tészta oldalát kenjük meg vele, vékonyan. Beleforgatjuk a darált dióba (kistányérra tesszük a diót a tésztát a két kezünk közé fogjuk, így könnyen tudjuk forgatni, nem leszünk krémesek és nem szóródik szanaszét a dió). Ezután megkenjük a tetejét is a maradék krémmel és díszítésként ráreszeljük egy citrom héját.
Monika megjegyzése:
4 tojasfeherjebol totut foztem. A feherjeket kisse habosra kevertem villaval 3 ekanal bio citromlevel, 1 ekanal olvasztott kokuszzsirral, 1 kkanal soval. Mikor felforrt a viz beleontottem es kb 2 perc alatt, allando keveres mellett megfoztem. Majd mixerbe raktam , tettem hozza 2 kanal citromlet, es kokuszzsirt kb 2-3 kanallal.. Kozben kostoltam, es meg tettem hozza a fozolebol, h kremesebb legyen. Kicsit maceras, de fincsi lett...
PISKÓTA a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a vízzel cukorral jó habosra keverjük,felverjük keményre a tojás fehérjét , a lisztet a tojássárgához adjuk majd óvatosan beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 150 °C -ra, a tortaformát sütőpapírral bélelem, majd félreteszem. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőporral elkevert lisztet a fél bögre cukorral, az olajjal és a tejjel jól összekeverjük, beleöntjük a kikent formába. Forró sütőben közepes lángon kb. 1/4 óráig sütjük. A 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, majd belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott gyümölcstortaformában kisütjük. Ameddig hűl a tészta, elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű