420 g reszelt alma - oké, kb. 4 alma
70 g mák (nem cukrozott)
80 g őrölt mandula
3 tojás
180 g túró
2 tk fahéj
1 tk sütőpor
tojásfehérjéből kemény habot verünk. Az összes többi hozzávalót összekeverjük, majd óvarosan hozzáadjuk a tojásfehérjét.
Kivajazott tortaformában sütjük 180 °C-on 40 percet.
még egy almát holdacskákra szeletelunk és óvatosan a tetejére helyezzük
Ezt mindet összegyúrom, majd a tésztát hűtőbe teszem pont annyi időre amíg a töltelékekkel elkészülök. majd öt egyforma részre osztunk. A részeket elnyújtjuk egyenletesen téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit kockáira töröm, majd a mikróban a legalacsonyabb teljesítményen/watton elkezdem olvasztani. Félpercenként kiveszem és megkavarom. Ha megolvadt hagyom hűlni kicsit. Kimér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a porcukorral kiverjük, hozáadjuk a liszteket, a sót es összedolgozzuk a tésztát. Ha már jól összeállt belegyúrjuk a levendulát és az áfonyát. Hengereket formálunk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrni, két részre osztani. Egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, ráöntjük a tölteléket. A másik felével befedjük. Tetejét tojással megkenjük, cukros m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes