75 g Margarine oder Butter, weiche
100 g Zucker, braun
100 g Zucker
1 Pck. Vanillinzucker
5 Tropfen Butter-Vanille-Aroma
1 Ei(er)
125 g Mehl
1 TL, gestr. Backpulver
200 g Erdnüsse, gehackte, gesalzene
Margarine oder Butter mit dem Handrührgerät geschmeidig rühren. Nach und nach Zucker, Vanillinzucker und Aroma unter Rühren hinzufügen, bis eine gebundene Masse entsteht. Ei etwa 1/2 Minute auf höchster Stufe unterrühren. Nüsse kurz unterrühren.
Mit Hilfe von 2 Teelöffeln kleine Portionen mit großem Abstand (Vorsicht, Teig läuft sehr auseinander) auf ein mit Backpapier belegtes Backblech setzen und etwas flach drücken. Ober-/Unterhitze bei 180°C (vorgeheizt) oder Umluft 160°C etwa 10 Minuten backen. Ergibt ca. 50 Kekse.
Tipp: Wenn man die Kekse lieber etwas mürbe mag, einfach ein paar Tage in einer gut verschlossenen Dose aufbewahren.
Először a tölteléket készítettem el. A meghámozott, apró kockákra vágott birsalmát kevés vajon félpuhára pároltam. A máktöltelékhez felforraltam az édesítős tejet. Ráöntöttem a má...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A 2 dl tejet a cukorral feltesszük forrni. Közben a kakaót a maradék tejjel csomómentesre keverem, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Addig keverjük míg sűrű krémet nem kapunk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darát a liszttel + tejjel simára keverjük (habverővel) sózzuk, hozzá adjuka mazsolát. 1/2 napig álljon a keverék. Majd hozzákeverjük a tojások sárgájátés a habbá vert fehérjét. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű