40 dkg finomra reszelt sárgarépa
4 db L-es tojás
1 csipet só
1 nagy csipet, citromlében felfuttatott szódabikarbóna
3-4 dkg 4x-es édesítő (eritrit+stevia)
1 tk. őrölt fahéj
½ kk. vanília őrlemény
80 ml híg kókuszolaj
1 bio narancs reszelt héja
18 dkg őrölt mandula vagy fele-fele dióval
A reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szódabikarbónával, az édesítővel, a fahéjjal, a vaníliával, az olajjal, a reszelt répával és a narancshéjjal. A mandula (és dió) egy részét belekeverjük, majd hozzáadunk egy kanál fehérjehabot. Felváltva kevergetjük bele a mandulát és a habot, ügyelve arra, hogy a keverék könnyű maradjon. Kerek, kizsírozott csatos tortaformába öntjük és megsütjük. (170 fokon kb. 35 percig). Kihűtjük és szeletekre vágva tálaljuk.
A húst érdemes pépesre darálni mert ha nem akkor fasírt állaga lesz. A hozzávalókat összedolgozzuk, fűszerezzük. Műbélbe töltjük és kb 1 órát főzzük. Hűtve szeleteljük. nem lesz...
Elkészítési idő:A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, majd ap...
Elkészítési idő:Az alaphoz egyszerű piskótát sütöttem, most mandulával és gesztenyeliszttel. Minden piskótát így szoktam sütni, a hagyományosat is, nem választom szét a tojásokat. Az egész tojáso...
Elkészítési idő: