40 dkg finomra reszelt sárgarépa
4 db L-es tojás
1 csipet só
1 nagy csipet, citromlében felfuttatott szódabikarbóna
3-4 dkg 4x-es édesítő (eritrit+stevia)
1 tk. őrölt fahéj
½ kk. vanília őrlemény
80 ml híg kókuszolaj
1 bio narancs reszelt héja
18 dkg őrölt mandula vagy fele-fele dióval
A reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szódabikarbónával, az édesítővel, a fahéjjal, a vaníliával, az olajjal, a reszelt répával és a narancshéjjal. A mandula (és dió) egy részét belekeverjük, majd hozzáadunk egy kanál fehérjehabot. Felváltva kevergetjük bele a mandulát és a habot, ügyelve arra, hogy a keverék könnyű maradjon. Kerek, kizsírozott csatos tortaformába öntjük és megsütjük. (170 fokon kb. 35 percig). Kihűtjük és szeletekre vágva tálaljuk.
1. Sve sastojke za okruglice pomjesati i dobro rukom izmjesati. Praviti okruglice velicine po zelji, ostaviti ih na hladno dok se sve drugo ne pripremi.. Luk i papriku sjeci po ze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 dkg felhevített vajon megdinszteljük a vöröshagymát, a felét kivesszük és félretesszük. A serpenyőben maradt hagymán pirulásig sütjük a kis kockákra vágott, füstsóval, borssal, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított húst odatettem annyi vízben főzni, hogy jó alaposan befedje a víz a húsokat, (a habját kb. 4-szer leszedtem) és így főztem egy órán keresztül. Amikor letelt az egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHagyma A hagymafélék (zöld-, lila-, vörös) egyes hatóanyagai nyersen hasznosulnak jobban, mások pedig főzéssel. Szóval, hogy ha hagymát hagymával eszel, mint Kabos Gyula a híres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű