1 kg tisztított paradicsomhoz 1 fej fokhagyma, 21-22 dkg kristálycukor, mazsola, 1 erős paprika, 5 dkg mandula (napraforgómag v. tökmag), ½ dl 10%-os ecet, 1 ek só, 1 mokkáskanál bazsalikom, gyömbér- por.
A hozzávalókat állandó kavarás mellett hosszú ideig sűrűre főzni, kisebb üvegekbe tölteni, szárazon kidunsztolni.
Nagyon finom kifőtt tésztához mártásnak, rá reszelt sajtot tenni.
A húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és fehé...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűEgy magas edénybe tegyük bele az apóra zúzott friss csalánhajtásokat, majd ezt állítsuk bele egy forró vízzel teli lábasba. Csak a csalán friss hajtásait használjuk, a szárat és ör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmáról a “bolyhokat” lemossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. (Meghámozni a gyümölcsöt nem kell! A héjában van a sok pektin, amitől majd megkocsonyásodik!) Egy fazék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű