60 dkg megtisztított burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt ementáli
0,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
őrölt fehér bors
só
A panírhoz:
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük.
A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, olajat, sót, tojást, a sütőport és vízzel sűrű masszát készítünk. Elkészítjük a máza...
Elkészítési idő:A legelső momentum, hogy keresünk egy fenyőt, ami éppen most hozza a friss rügyeket. Ezt onnan tudjuk, hogy friss rügyei vannak, hogy néhány árnyalattal világosabb színű az ágak vé...
Elkészítési idő:Aszalás közben többször forgassuk meg a szárítandó terményt. Előfordulhat, hogy az időjárás miatt először napon, majd a sütőben végezzük a szikkasztást. Vannak, akik kifejezetten...
Elkészítési idő: