Családireceptkönyv.hu

Ementális burgonyafasírt – szuper főétel, egyszerű é


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg megtisztított burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt ementáli
0,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
őrölt fehér bors

A panírhoz:
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:



A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántás, habarás
Rántás, habarás

A rántás a magyar konyha specialitása, különleges, magyaros ízt ad az ételnek. Rántást lisztből készítünk valamilyen zsiradékkal, levesek, főzelékek sűrítésére, ízesítésére....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstölés páclé
Füstölés páclé

Össze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zelleres kölesfasírt
Zelleres kölesfasírt

Felteszünk főni 3/4 bögre kölest dupla annyi vízben. A zellert fél centis szeletekre vágjuk, belehelyezzük egy edénybe, és annyi vizet töltünk rá, hogy ellepje. Addig pároljuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIRKEMÁJ PÁSTÉTOM
CSIRKEMÁJ PÁSTÉTOM

Lesütöm a májat ha lehet zsírban, és a hagymát, mivel nincs húsdarálóm jobb híján botmixerrel pépesítem de nem teljesen kicsit darabos, ha úgy tetszik rusztikus, beízesítem, és meh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk