60 dkg megtisztított burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt ementáli
0,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
őrölt fehér bors
só
A panírhoz:
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük.
A rántás a magyar konyha specialitása, különleges, magyaros ízt ad az ételnek. Rántást lisztből készítünk valamilyen zsiradékkal, levesek, főzelékek sűrítésére, ízesítésére....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszünk főni 3/4 bögre kölest dupla annyi vízben. A zellert fél centis szeletekre vágjuk, belehelyezzük egy edénybe, és annyi vizet töltünk rá, hogy ellepje. Addig pároljuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLesütöm a májat ha lehet zsírban, és a hagymát, mivel nincs húsdarálóm jobb híján botmixerrel pépesítem de nem teljesen kicsit darabos, ha úgy tetszik rusztikus, beízesítem, és meh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz