60 dkg megtisztított burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt ementáli
0,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
őrölt fehér bors
só
A panírhoz:
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát, majd masszává gyúrjuk. Mikor összeállt belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott petrezselymet, a reszelt sajtot és fűszerezzük. Ezt követően fasírtokat formálunk belőle és a zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel, majd beleforgatjuk a fasírtokat és forró olajban kisütjük.
Mindent összekeverve 170 fokra előmelegített sütőben szilikon lapon 15-20 percig sütni amíg megbarnul a széle. Ha kész vagd 3szögekre! Teljes adag:667 kcal Egy adag: 333.55 kcal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőmelegíteni a sütőt 150 fokra.Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40 percig süsd Aprítóban vagy kávédarálóban aprítsd fel a napraforgómagot és a chiamagot Az őrölt magokat nagy k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSütéshez: • olaj • víz Elkészítés: A kovászt jóval a sütés előtt készítsük el, ha egy nappal előtte az se gond. Tegyük az élesztőt langyos vízbe, majd hagyjuk egy 10 percig á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntjük a kétféle mazsolát, a vörösáfonyát, a hámozott, apró kockákra vágott almát. Rádobjuk a vajat, hozzáöntjük a cukrot. Folyamatos kevergetés közben az egészet össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű