1 kg csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
3-4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál só
1/4 csapott kávéskanál őrölt bors
25-30 dkg vékony szeletekre vágott húsos szalonna
A salátához
15 dkg rukkola (borsmustár)
10 áfonya vagy szőlő
1 narancs leve
2 evőkanál balzsamecet
csipetnyi őrölt bors
Lehetőleg minél nagyobb szeletekre vágjuk a csirkemellet. Krémesre keverjük az olajat a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, és a hús minden oldalát bedörzsöljük a keverékkel. Vastag alufólián egymás mellé fektetjük a szalonna felét úgy, hogy a hosszanti szélek kicsit fedjék egymást. Ugyanilyen módon ráterítjük a hússzeleteket, és betakarjuk őket szalonnacsíkokkal.
Ezután az alufóliával óvatosan föltekerjük a húst, mint a bejglit. (Vigyázzunk, nehogy szétessen!) Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt püspök-kenyér formába, illetve tepsibe emeljük a húsroládot, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és megpirítjuk az ételt. Kihűtve szeleteljük.
A salátához alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük a rukkolát. Kimagozzuk a szőlőszemeket vagy az áfonyát. Összekeverjük a narancs levét a balzsamecettel és a borssal. Összeforgatjuk a salátát az áfonyával vagy a szőlővel, és meglocsoljuk a narancsos öntettel.
A csirke combokat letisztítom, jól lemosom, sózom, pici vegetával megszórom, és hagyom állni kicsit,a gombát felső héjától megpucolom, megmosom, enyhén sózom, és félre rakom! előké...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: Könnyű1. A hús pácolása csirkemell 450 g • napraforgó olaj 4 EK • kremsi mustár 1 EK • szójamártás 2 EK • fekete bors, őrölt ½ A megmosott és megszárított húst vékony csíkokra vágjuk. O...
Elkészítési idő: 45 min. Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket fűszerezzük. A linessa sajtkrémbe belevágjuk a hagymát, fűszerezzük, majd betöltjük a csirkemellet és feltekerjük. Szorosan egymás mellé, őzgerinc formába r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket apró csíkokra vágjuk, majd meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól megszórjuk majoránnával. (Ne vágjunk nagy csíkokat, mert a csirkemell sütés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű