menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkerolád


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
3-4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál só
1/4 csapott kávéskanál őrölt bors
25-30 dkg vékony szeletekre vágott húsos szalonna
A salátához
15 dkg rukkola (borsmustár)
10 áfonya vagy szőlő
1 narancs leve
2 evőkanál balzsamecet
csipetnyi őrölt bors

Elkészítés:


Lehetőleg minél nagyobb szeletekre vágjuk a csirkemellet. Krémesre keverjük az olajat a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, és a hús minden oldalát bedörzsöljük a keverékkel. Vastag alufólián egymás mellé fektetjük a szalonna felét úgy, hogy a hosszanti szélek kicsit fedjék egymást. Ugyanilyen módon ráterítjük a hússzeleteket, és betakarjuk őket szalonnacsíkokkal.

Ezután az alufóliával óvatosan föltekerjük a húst, mint a bejglit. (Vigyázzunk, nehogy szétessen!) Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt püspök-kenyér formába, illetve tepsibe emeljük a húsroládot, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és megpirítjuk az ételt. Kihűtve szeleteljük.

A salátához alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük a rukkolát. Kimagozzuk a szőlőszemeket vagy az áfonyát. Összekeverjük a narancs levét a balzsamecettel és a borssal. Összeforgatjuk a salátát az áfonyával vagy a szőlővel, és meglocsoljuk a narancsos öntettel.

 Csirkerolád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós, fűszeres csirke, ez a panír csodás és nem k
Ropogós, fűszeres csirke, ez a panír csodás és nem k

A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dallos
Almával-zöldséggel töltött csirkemell
Almával-zöldséggel töltött csirkemell

1. A vegyes zöldségeket megpároljuk, az apróra vágott almát hozzákeverjük, fehérborssal, pici sóva megszórjuk. 2. A csirkemellből kb. fél cm vastagságú szeleteket vágunk, picit me...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Cordon Bleu
Cordon Bleu

A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, majd hosszában bevágjuk, és szétnyitjuk. Két folpack között kiklopfoljuk a húst. Vékonyan sózzuk, borsozzuk. A prágai sonká...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Őzgerinces csirkemell
Őzgerinces csirkemell

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. A töltelékhez a tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, r...

Elkészítési idő: 20 perc + 40 pe
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk