menu

Családireceptkönyv.hu

Grillezett húsok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Grillezett fogásokat akár a tűzhelyen is készíthetünk grillserpenyőben. Nálunk mindenkinek a kedvence a grillezett hús. Nem csak a fogyasztóké, hanem a szakácsé is mert igen kényelmesen és gyorsan elkészíthető étel. Ezért nekem van egy kis elektromos grillem, amit télen-nyáron a teraszon tartok. Már a második berendezés. Az első egy teflon bevonatú volt, de idővel a tapadásgátló bevonat eltűnt róla. Most egy Philips márkájú üvegtetős grillem van, ami nagyszerű választás volt, hiszen nem fröcsög szanaszét a zsír sütés közben.

A sütéshez sertéstarját, csirke felső comb filét, vagy mellfilét választok. A mellet félbe szeletelem, hogy vékonyabb legyen.
A húsokat kiklopfolom.
Olívában elkeverem a kiválasztott fűszereket. Bors, paprika, kömény, ezek állandóak, és adok még hozzá zöld fűszereket, no meg sót. (Ha nem aznap használom fel a húst, hanem hagyom pácolódni, akkor sót csak sütés előtt teszek rá).
Szilikon ecsettel bekenem a húsokat a páccal, és zárható dobozban 1-2 órára a hűtőbe teszem.
Az előmelegített grillen a húsok mindkét oldalát megsütöm, és már kész is...



Készülhet a hússal együtt egy kis sült szalonna, hagyma is...

Trükkök, tippek, praktikák:


PALEO

Grillezett húsok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilvával töltött szűzpecsenye
Szilvával töltött szűzpecsenye

A sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A felvágottak otthoni készítésének technológiája
A felvágottak otthoni készítésének technológiája

A felvágottak otthoni készítésének technológiája v. 1.0 A különféle iparilag előállított élelmiszerek apró-betűs feliratainak tanulmányozása nyomán az ember hamar eljut oda, ho...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Beth's Melt in Your Mouth Barbecue Ribs (Oven)
Beth's Melt in Your Mouth Barbecue Ribs (Oven)

Preheat oven to 300 degrees f. (150C) Peel off tough membrane that covers the bony side of the ribs. Mix together the sugar and spices to make the rub. Apply rub to ribs on all...

Elkészítési idő: 3 ora 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírtos-tojásos göngyölt karaj
Fasírtos-tojásos göngyölt karaj

A karaj darabot alaposan megmossuk és a hosszabbik oldalánál fogva oldalról bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen, majd szétnyitjuk, mint egy könyvet. Elég vastag még hozzá, hogy ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk