Grillezett fogásokat akár a tűzhelyen is készíthetünk grillserpenyőben. Nálunk mindenkinek a kedvence a grillezett hús. Nem csak a fogyasztóké, hanem a szakácsé is mert igen kényelmesen és gyorsan elkészíthető étel. Ezért nekem van egy kis elektromos grillem, amit télen-nyáron a teraszon tartok. Már a második berendezés. Az első egy teflon bevonatú volt, de idővel a tapadásgátló bevonat eltűnt róla. Most egy Philips márkájú üvegtetős grillem van, ami nagyszerű választás volt, hiszen nem fröcsög szanaszét a zsír sütés közben.
A sütéshez sertéstarját, csirke felső comb filét, vagy mellfilét választok. A mellet félbe szeletelem, hogy vékonyabb legyen.
A húsokat kiklopfolom.
Olívában elkeverem a kiválasztott fűszereket. Bors, paprika, kömény, ezek állandóak, és adok még hozzá zöld fűszereket, no meg sót. (Ha nem aznap használom fel a húst, hanem hagyom pácolódni, akkor sót csak sütés előtt teszek rá).
Szilikon ecsettel bekenem a húsokat a páccal, és zárható dobozban 1-2 órára a hűtőbe teszem.
Az előmelegített grillen a húsok mindkét oldalát megsütöm, és már kész is...
Készülhet a hússal együtt egy kis sült szalonna, hagyma is...
PALEO
A húsokat sózom, borsozom. Kevés olíva olajat löttyintek egy serpenyőbe, ahol a karajt elősütöm. Kisebb fehér kérget adok neki, hogy a pórusokat összehúzzam, így a lényeg a hús bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Az olajon a vöröshagymát meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket pucold meg, mosd meg. A répákat karikázd fel, a zellert és a krumplit darabold fel. Hevíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd rajta a zöldségeket két-három percig, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérnek vágjuk le a héját, a belét kockázzuk össze. A hagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A lereszelt hagymát – a levével együtt – öntsük a kenyérre, forgassuk vele össze. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű