Grillezett fogásokat akár a tűzhelyen is készíthetünk grillserpenyőben. Nálunk mindenkinek a kedvence a grillezett hús. Nem csak a fogyasztóké, hanem a szakácsé is mert igen kényelmesen és gyorsan elkészíthető étel. Ezért nekem van egy kis elektromos grillem, amit télen-nyáron a teraszon tartok. Már a második berendezés. Az első egy teflon bevonatú volt, de idővel a tapadásgátló bevonat eltűnt róla. Most egy Philips márkájú üvegtetős grillem van, ami nagyszerű választás volt, hiszen nem fröcsög szanaszét a zsír sütés közben.
A sütéshez sertéstarját, csirke felső comb filét, vagy mellfilét választok. A mellet félbe szeletelem, hogy vékonyabb legyen.
A húsokat kiklopfolom.
Olívában elkeverem a kiválasztott fűszereket. Bors, paprika, kömény, ezek állandóak, és adok még hozzá zöld fűszereket, no meg sót. (Ha nem aznap használom fel a húst, hanem hagyom pácolódni, akkor sót csak sütés előtt teszek rá).
Szilikon ecsettel bekenem a húsokat a páccal, és zárható dobozban 1-2 órára a hűtőbe teszem.
Az előmelegített grillen a húsok mindkét oldalát megsütöm, és már kész is...
Készülhet a hússal együtt egy kis sült szalonna, hagyma is...
PALEO
1. A burgonyát előfőzöm, nem túl puhára. 2. A vöröshagymát és a sonkát megdinsztelem, majd rádobom a gombát és majdnem puhára párolom, őrölt borssal ízesítem. 3. A tejföl é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast kuktában a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy ellepje puhára főztem., majd feldaraboltam. Egy tepsibe hasábra vágott krumplit szórtam, megsóztam és egy kis olajjal össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 4 vastagabb szeletre vágjuk. Mindegyik szeletet félbe vágjuk, de ne vágjuk át. Kiklopfoltjuk, sóval meghintetjük, félretesszük. Lecsó készítése: A finomra vágott hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű