menu

Családireceptkönyv.hu

Grillezett húsok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Grillezett fogásokat akár a tűzhelyen is készíthetünk grillserpenyőben. Nálunk mindenkinek a kedvence a grillezett hús. Nem csak a fogyasztóké, hanem a szakácsé is mert igen kényelmesen és gyorsan elkészíthető étel. Ezért nekem van egy kis elektromos grillem, amit télen-nyáron a teraszon tartok. Már a második berendezés. Az első egy teflon bevonatú volt, de idővel a tapadásgátló bevonat eltűnt róla. Most egy Philips márkájú üvegtetős grillem van, ami nagyszerű választás volt, hiszen nem fröcsög szanaszét a zsír sütés közben.

A sütéshez sertéstarját, csirke felső comb filét, vagy mellfilét választok. A mellet félbe szeletelem, hogy vékonyabb legyen.
A húsokat kiklopfolom.
Olívában elkeverem a kiválasztott fűszereket. Bors, paprika, kömény, ezek állandóak, és adok még hozzá zöld fűszereket, no meg sót. (Ha nem aznap használom fel a húst, hanem hagyom pácolódni, akkor sót csak sütés előtt teszek rá).
Szilikon ecsettel bekenem a húsokat a páccal, és zárható dobozban 1-2 órára a hűtőbe teszem.
Az előmelegített grillen a húsok mindkét oldalát megsütöm, és már kész is...



Készülhet a hússal együtt egy kis sült szalonna, hagyma is...

Trükkök, tippek, praktikák:


PALEO

Grillezett húsok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birsalmás sült oldalas, grillezett cukkini és édesbu
Birsalmás sült oldalas, grillezett cukkini és édesbu

Az oldalas szeleteket előfőzzük. A vizet sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá hagymát, fokhagymát, babérlevelet. A húst is megsózzuk és a vízbe tesszük. Lábasban másfél óra, kuktában kör...

Elkészítési idő: 1 ó 45 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar FOKHAGYMÁS-DUBARRI- SZELET
FOKHAGYMÁS-DUBARRI- SZELET

A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici delikáttal és egy tepsibe helyezzük. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hentes tokány
Hentes tokány

A hagymát apróra, a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajt
Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajt

A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk