1 kg csirkemell
Bundához:
20 dkg finom liszt
2 db tojás
12 g sütőpor
1 csapott mokkás kanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkás kanál só
10-13 evőkanál víz
Édes-csípős mázhoz:
4 evőkanál ecet 10%
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál méz
2 evőkanál étolaj
1 nagy teás kanál Piros arany vagy Édes Anna ha nem szeressük a csípőset
4 evőkanál szezámmag
A csirkemellet felkockázom,olajon fehéredésig pirítom.
A bunda hozzávalóit egy tálba rakom csomómentesre keverem.A víz menyisége a tojás méretétől függően változhat.
Elég sűrű legyen a tészta,a palacsinta tésztánál sűrűbb.
A húst belemártogatjuk a bundába,forró olajba sütjük,egyszerre ne sokat mert megnő,aranybarnára sütjük.Papír kéztörlőre kiszedjük.
Egy kis lábasba összekeverjük a máz hozzávalóit felforraljuk és pár másodperc után el zárjuk alatta a gázt.Rácsurgatjuk a húsra és összekeverjük.
Salátával,vagy rizzsel tálaljuk.
A csirkemelleket kisebb szeletekre feldaraboljuk. Enyhén besózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk. A pesztóhoz a zöldfűszereket, az olívaolajat és a fokhagymát botmixer táljába,...
Elkészítési idő: 1,5 óraKöretként hagymás-paprikás krumplipürét fogyasztottunk. Amíg a hús sül ez is bőven elkészül. 1 kg burgonyát meghámoztam, kisebb darabokra vágtam és sós vízben puhára főztem. 1 na...
Elkészítési idő:A pulykamellet 1 centi vastag szelekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe forgatjuk és az olajban elősütjük. A húst félrerakjuk és a serpenyőbe dobjuk a finomra vágo...
Elkészítési idő: