Családireceptkönyv.hu

Indiai naankenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csésze liszt
1/2 tk .sütőpor
1/4 tk. Szódabikarbona
3/4 csésze joghurt
só ízlés szerint
Langyos víz

A tetejére fokhagyma stb.

Elkészítés:


Elkészítés:
MÓDSZER Adjunk hozzá kenyérlisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és joghurtot a tálba, és kezdjük el dagasztani a tésztát.Ha kemény, cseppentsünk hozzá egy kevés vizet.A dagasztás után letakarjuk a tésztát, és hagyjuk 30 perctől 1 óráig pihenni.A pihentetési idő letelte után , csorgassunk olajat a tésztára és dagasszuk 2 percig.Készíts belőle 4 tésztagolyót.Döntsd bele a tésztagombócokat lisztbe, és kezdd el tetszés szerint tetszőleges formába sodorni a naant. Tartsa a naant 1/4 hüvelyk vastagon.Most tegyél bele zúzott fokhagymát és koriandert a tetejére, és ismét sodrófát tekerünk a tetejére, amíg minden a naanhoz nem tapad. Vigyen fel bőséges mennyiségű vizet az alsó oldalára, és fordítsa meg az alsó oldalával a forró serpenyőn. Ügyeljen arra, hogy ne használjon tapadásmentes serpenyőt ehhez a recepthez, különben a naan meg fogja tenni. ne ragadjon a serpenyőhöz.Hagyja addig főzni, amíg fel nem duzzadt légbuborékok.Csak közepesen erős lángon főzzük.Hagyja főni 30 másodperctől 1 percig.Most fordítsa meg a fokhagymás koriandert a tűzhelyen a serpenyő megfordításával.Győződjön meg róla, hogy ne jöjjön ki közvetlen hőre. Ha kijön, használjon spatulát, hogy tartsa. Tartsa magasan a serpenyőt, amíg a naan részlegesen fel nem melegszik. Addig főzzük, amíg aranybarna foltok nem kezdenek megjelenni. Most spatula segítségével vegyük ki a naant. Kenjünk a tetejére vajat, és tálaljuk. forró az Ön által választott curryvel, bármit meg lehet adni, amit szeret.

Trükkök, tippek, praktikák:

METHODAdd bread flour, baking powder, cooking soda, salt and yogurt to bowl and start kneading dough.If it’s hard, drizzle some water drops.Once you done kneading, cover dough and let it rest for 30minutes to 1 hour.When resting time over, drizzle some oil on dough and knead it for 2 minutes.Make 4 dough balls out of it.Dump dough bolls in flour and start rolling your naan in any shape you like.Keep naan 1/4 Inch thick.Now apply crushed garlic and cilantro on top and again roll rolling pin on top until all sticks to naan.Apply generous amount of water on bottom side and flip that bottom side faced on hot pan.Make sure you don’t use non stick pan for this recipe or naan will not stick to pan.Let it cook until naan puffed up with air bubbles.Cook it on medium-high flame only.Let it cook for 30seconds to 1 minute.Now flip garlic cilantro side faced on stove by flipping your pan.Make sure it don’t come out on direct heat. If it’s coming out, take help of spatula to hold it.keep your pan on hight until naan gets partial heat.Cook it until golden-brown spots starts to appear.Now take out naan with help of spatula.Apply butter on top and serve it hot with your choice of curry,daal anything you like.

Trükkök, tippek, praktikák:


Indiai naankenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
SZALONNÁS HAGYMÁS RÁNTOTTA
SZALONNÁS HAGYMÁS RÁNTOTTA

A szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam. A hagymat felszeleteltem. Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam. Utana kiszedtem, es a megmara...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
VIRSLIS FONAT
VIRSLIS FONAT

A leveles tésztát kicsomagoljuk és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire fel van tekerve. Függőlegesen feküdjön előttünk a téglalap és gondolatban osszuk 3 részre. A közepére f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zöldséges-tojásos fasírttekercs
Zöldséges-tojásos fasírttekercs

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A tökéletes grízgaluska
A tökéletes grízgaluska

Kis tálba belerakjuk a búzadarát , ráütjük a tojást , a sót végül a zsiradékot. Villával jól összedolgozzuk, majd 15 percre a hűtőbe tesszük. Teáskanállal szaggatjuk a forró leves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk