1 közepes karalábé
3 közepes sárgarépa
2 kisebb alma
1 póréhagyma kb 10 cm darab
1 nagy tejföl / vagy vegyesen kefír és tejföl
Só
1tk cukor
Fehérbors
1 tk mustár
3-4 ek majonéz
Hagymát apróra vágjuk, sóval kis citromlével meglocsoljuk, kicsit állni hagyjuk. Zöldségeket lereszeljük és összekeverjük. Tejföl, majonéz, mustár, cukor, borsot összekeverjük. Leöntjük a zöldségeket. 2 órára hűtőbe tesszük.
A fejessalátát leveleire szedjük. A külső, csúnyább leveleket ne használjuk fel. A kiválogatott leveleket egyenként, folyó, hideg víz alatt alaposan átmossuk. Az ecetes salátaléhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret forgasd össze egy pár csepp balzsamecettel: ez a lépés azért fontos, mert a balzsamecet kiemeli az eper ízét anélkül, hogy bármennyire is „ecetes” vagy savanykás lenne a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megmossuk, felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, a paradicsompürét, a cit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesVizet forralok egy edényben a sajtnak, és közben felteszem a tojásokat is főni. A sajtot bele teszem egy vastag nejlon tasakba. Ha a víz forr. beleeresztem a vízbe, úgy, hogy a zac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű