1 kg uborka
fél kg paprika (fehér, piros, zöld vegyesen)
fél kg paradicsom
5-6 gerezd fokhagyma
ecet, só, cukor
A zöldségeket megtisztítjuk.
Az uborkát legyaluljuk, a paprikákat és a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket nagyon apróra feldaraboljuk (fokhagymanyomón is átnyomhatjuk). Mindent összekeverünk. Meglocsoljuk 1 evőkanál ecettel, megszórjuk 2-3 evőkanál cukorral és 1 kávéskanál sóval. Alaposan összeforgatjuk. Lefedve hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt átkeverjük.
Kedvenc nyári salátánk
A salátához megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A jégsalátát és a paradicsomot kockákra vágjuk, az uborkát félszeletekre, a lila hagymát pedig kisebb kockákra vágjuk. Ezeket jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzük e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűx
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű