1 kg uborka
fél kg paprika (fehér, piros, zöld vegyesen)
fél kg paradicsom
5-6 gerezd fokhagyma
ecet, só, cukor
A zöldségeket megtisztítjuk.
Az uborkát legyaluljuk, a paprikákat és a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket nagyon apróra feldaraboljuk (fokhagymanyomón is átnyomhatjuk). Mindent összekeverünk. Meglocsoljuk 1 evőkanál ecettel, megszórjuk 2-3 evőkanál cukorral és 1 kávéskanál sóval. Alaposan összeforgatjuk. Lefedve hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt átkeverjük.
Kedvenc nyári salátánk
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Hagyjuk kicsit állni. Az öntethez a tejfölt jól kikeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, és kihűtjük. A zöldfűszereket apróra vágjuk a retket, és a zellerszárat vékony csíkokra szeleteljük, a sárgarépát lereszeljük. A joghurth...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűVágd össze a hozzávalókat és tedd egy nagy tálba. Tedd rá a bazsalikomot és a mozzarellát. Öntsd rá az olajat, az ecetet, add hozzá a fokhagymát, ízesítsd sóval borssal, keverd öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük. Amikor már látszik a savó, le is vehetjük a tűzről az edényt, majd egy sűrű szitán (tiszta k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű