Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kaszinótojás


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 tojás
2 teáskanál mustár
3 dl tejszín
2 tk. cukor

Bors
1 ek. olaj
Franciasaláta a tálaláshoz

Elkészítés:


Mivel a kaszinótojást franciasaláta ágyon szokás tálalni, ezért legelőször is kezdj neki a franciasaláta elkészítésének.
2. Főzd meg a tojásokat, hagyd kihűlni és pucold meg őket.
3. Vágd le a főtt tojások alját, ahol szélesebbek, nagyjából a tojások 3/4-énél. Kapard ki a sárgájukat, és tedd fele-fele arányban egy-egy tálba.
4. Következő lépésként készítsd el a kaszinótojás töltelékét. Ehhez a kikapart sárgájának a felét törd össze villával, és keverd össze 1 teáskanál mustárral, 6 evőkanál tejszínnel, egy csipet sóval és borssal. A töltelékhez lehet egy kevés szardellapasztát is adni, ettől nem lesz halas íze, csak karakteresebb lesz.
5. Készítsd el a kaszinótojás öntetét, ami lényegében főtt tojásból készített tartármártás. Ehhez a maradék sárgáját törd össze villával egy nagyobb tálban, adj hozzá 1 teáskanál mustárt, 1,5 teáskanál cukrot, 1 teáskanál citromlét és egy kevés sót. A maradék tejszínt hozzáöntve keverd robotgéppel habosra 2-3 perc alatt. Végül adj hozzá 1 evőkanál olajat.
6. Egy tálalótálon terítsd le a franciasalátát. Ez lesz a kaszinótojás ágya.
7. Töltsd meg a tojásokat. Egy kiskanál vagy habzsák segítségével a korábban elkészített tölteléket töltsd vissza a tojásokba, és fejjel lefelé fordítva helyezd őket a franciasaláta ágyra.
8. Öntsd le a tojásokat és a salátát is a tartármártással. Helyezd a kaszinótojást hűtőbe, és hűtsd ki legalább 1-2 órán keresztül.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tökéletes kaszinótojás készítésének egyik titka – bármilyen meglepő is – hetekkel korábban kezdődik. Hogy miért?

A válasz nagyon egyszerű. Mivel főtt tojást tálalunk egészben, ezért fontos a megjelenés. Márpedig ha friss a tojás, akkor nagyon nehéz szépen, törés- szakadás- és minden egyéb hibamentesen megpucolni főzés után.

Kaszinótojás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkás-zöldséges melegszendvics
Sonkás-zöldséges melegszendvics

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A kenyereket megkenjük vékonyan vajjal, ráterítjük a sonka szeleteket. Rákarikázzuk a lila hagymát és a kápia paprikát. Meghintjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Színes kuszkuszsaláta
Színes kuszkuszsaláta

A kuszkuszt egy tálba öntjük, megsózzuk, átkeverjük, és másfélszeres mennyiségű zubogó forró vízzel leöntjük, lefedjük, és 10 percre félretesszük, amíg a szemek megszívják magukat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Franciasaláta őzgerincben
Franciasaláta őzgerincben

A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajttekercs
Sajttekercs

Egy kis edénybe tegyünk fel vizet melegedni. Ha már majdnem forr, akkor tegyük bele a sajtot. A vizet ne hagyjuk forrni, inkább csak forrás közeli legyen a hőmérséklete. Addig hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk