150 g laktózmentes túró
70 g zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT! /vagy gluténmentes liszt / vagy szénhidrátszegény liszt)
5 g darált útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
5 g só
50 g víz
Vaaaagy:
250 g túró
1-2 ek joghurt
1 tk utifű maghéj
citromhéj, vanília, édesítő
A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd forró vízbe kiszaggatjuk és azonnal le is húzzuk a tűzről. 3-5 percet hagyjuk még a forró vízben, végül leszűrjük.
TOJÁSOS NOKEDLI RECEPT
3 tojásból lágy rántottát készítünk, ehhez adjuk a nokedlit, majd tojásos nokedli állagúra sütjük.
Friss salátával tálaljuk.
1. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, olívaolajjal, himalaya sóval, borssal megszórjuk és nagy lángon sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 2. Utána turmixgépbe tesszük, megs...
Elkészítési idő:A zöldségeket megpucolom Az összes hozzávalót összeturmixolom. A frissen felhasznált mennyiséget nem főzöm fel, hanem nyersen teszem a tésztára. Ha kicsit sürűbbre ké...
Elkészítési idő:A karfiolt megmossuk, nagyobb rózsákra szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez az apróra szeletelt hagymát kevés olajon megdinszteljük,...
Elkészítési idő: