150 g laktózmentes túró
70 g zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT! /vagy gluténmentes liszt / vagy szénhidrátszegény liszt)
5 g darált útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
5 g só
50 g víz
Vaaaagy:
250 g túró
1-2 ek joghurt
1 tk utifű maghéj
citromhéj, vanília, édesítő
A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd forró vízbe kiszaggatjuk és azonnal le is húzzuk a tűzről. 3-5 percet hagyjuk még a forró vízben, végül leszűrjük.
TOJÁSOS NOKEDLI RECEPT
3 tojásból lágy rántottát készítünk, ehhez adjuk a nokedlit, majd tojásos nokedli állagúra sütjük.
Friss salátával tálaljuk.
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz állaga sűrűbb kell hogy legyen mint a palacsinta tésztája. A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és jól turmixoljuk össze. Majd kicsit olajozzuk be a gofrisütőt (én most kók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSajt kivételével az alapanyagokat egy tálba összekeverjük, majd 5 percet állni hagyjuk. Masszából evőkanál segítségével halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, reszelt sajt...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA túrót a juhtúrót a tejföllel jól kikavarjuk majd a paprikákat és a hagymát bele reszeljük és összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű