Családireceptkönyv.hu

Bakonyi palacsintametélt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A palacsintához: 200 g finomliszt, 4 dl tej, 4 tojás,
só, bors, 1 csokor petrezselyem, 2 ek. olaj
Továbbá:800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek.olaj,
1 kk. édes-nemes pirospaprika,1 ek. csípős paprikakrém,1 ek.paradicsompüré
¼ kk.szárított kakukkfű,1 ek.rétes-/rizsliszt,400 g tejföl, diónyi margarin/vaj a tál kikenéséhez.

Elkészítés:


A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott tojásokkal és ½ órát pihentetjük. A zöldségeket megtisztítjuk,a gombaféléket felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot felaprózzuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek. felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót és borsot, aztán rádobjuk a gombát és fedő alatt (10-15 perc) puhára pároljuk. Elkeverjük a rétes-/rizslisztet a tejfölben, a gombára öntjük, jól összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű sütőedényt.
A petrezselymet finomra vágjuk, 2 ek. olajjal együtt a palacsintatésztához keverjük, és 16 palacsintát sütünk belőle. Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük, a sütőedénybe szórjuk, végül lazán összeforgatjuk a gombapaprikással és 200 C-ra előmelegített sütőben átforrósítjuk.
(15-20 perc)
Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


4 személy részére
Elkészítési idő 1 óra 1 adag 548 KCAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Cukkíni-korongok
Cukkíni-korongok

A cukkinit lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és elkeverjük a zabpehellyel, útifűvel, illetve a reszelt sajttal. Hagyjuk állni pár percet, majd egy kókuszzsírral átk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi trappista sajt
Házi trappista sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Hagymás avokádókrém
Hagymás avokádókrém

Az avokádót törd össze villával egy kis tálban, add hozzá az aprított lilahagymát, pár csepp citromlét, csipetnyi sót és őrölt fekete borsot. Jól keverd össze.

Elkészítési idő: pár perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk