menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi palacsintametélt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A palacsintához: 200 g finomliszt, 4 dl tej, 4 tojás,
só, bors, 1 csokor petrezselyem, 2 ek. olaj
Továbbá:800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek.olaj,
1 kk. édes-nemes pirospaprika,1 ek. csípős paprikakrém,1 ek.paradicsompüré
¼ kk.szárított kakukkfű,1 ek.rétes-/rizsliszt,400 g tejföl, diónyi margarin/vaj a tál kikenéséhez.

Elkészítés:


A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott tojásokkal és ½ órát pihentetjük. A zöldségeket megtisztítjuk,a gombaféléket felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot felaprózzuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek. felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót és borsot, aztán rádobjuk a gombát és fedő alatt (10-15 perc) puhára pároljuk. Elkeverjük a rétes-/rizslisztet a tejfölben, a gombára öntjük, jól összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű sütőedényt.
A petrezselymet finomra vágjuk, 2 ek. olajjal együtt a palacsintatésztához keverjük, és 16 palacsintát sütünk belőle. Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük, a sütőedénybe szórjuk, végül lazán összeforgatjuk a gombapaprikással és 200 C-ra előmelegített sütőben átforrósítjuk.
(15-20 perc)
Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


4 személy részére
Elkészítési idő 1 óra 1 adag 548 KCAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos burgonyafasírt
Sajtos burgonyafasírt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán fokhagymás snidlinges rizottó sült hagymával
Vegán fokhagymás snidlinges rizottó sült hagymával

Olvasszuk fel a vaj felét az olajjal egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát egy csipet sóval, és pirítsuk lassú tűzön 10-15 percig, gyakori kevergetés közben addig, amíg megpu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Feta saganaki
Feta saganaki

A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy kis jénai vagy kerámia tepsibe/sütőtálba öntünk 1 evőkanál olívaolajat. A paradicsomot karikákra vágjuk. A fetasajtot 4 egyenlő téglalapra vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MAJONÉZ, TARTÁRMÁRTÁS
MAJONÉZ, TARTÁRMÁRTÁS

Avokádós veganéz Hozzávalók: - 1 érett avokádó (puha, ujjunkkal benyomható) (Az avokádó Superfood!!! a benne található olajok tökéletesek az emberi szervezet számára) - 1 dl z...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk