» 1 nagyobb csirkemell csíkokra vágva (csirke combból is készíthetjük
» 5 dl húsleves
» 20 dkg rizs
» 1 zöldpaprika
» kaliforniai paprika
» 1 kisebb üveg zöldborsó konzerv (friss is lehet)
» 1 közepes fej hagyma
» 1 paradicsom
» 1kk.sáfrány
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» 1 ek. olivaolaj
» só,bors
A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paradicsomot, hozzátesszük a csíkokra vágott paprikákat, végül visszarakjuk a sült csirkecsíkokat.
Folyamatosan kevergetjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és beleszórjuk a rizst. Ízesítjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sáfránnyal. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és húsz perc alatt készre főzzük. Fedő alatt hagyjuk még lefedve pár percet párolódni. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom. Félre rakom. A burgonyát, hagymákat, cukkinit, parmezán sajtot lereszelem, a többi hozzávalóval összekeverem. A szeleteket...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a bundát. A tojást, lisztet, étkezési keményítőt, a fűszereket, olajat és vizet csomómentesre keverjük. A csirkét nagyobb kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük, hagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűGombát, hagymát felszeleteljük. Megsózott, megborsozott csirkedarabokat bőrével lefelé az alufóliára fektetjük, beborítjuk hagyma és gomba szeletekkel. Megsózzuk, megborsozzuk ma...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű