menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkinis burgonyás rakottas


Írta:

Elk. idő: 45
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes cukkini
50-60 deka burgonya
4 darab paradicsom
20 deka gépsonka
kakukkfű tetszés szerint

fokhagyma
tejföl
2 kanál olaj
10 deka reszelt sajt

Elkészítés:


A cukkinit megmosom és kis vékony karikákra vágom
A burgonyát a héjától megpucolom és szintén vékony karikákra szelem
A gépsonkákat is kicsi darabokra vágom
A paradicsomokat is vékony karikákra vágom
Egy sütőedény aljára egy-két kanál olajat teszek
Az edénybe elkezdem álítva lerakni a cukkinit gépsonkát burgonyát majd paradicsomot ismét cukkini gépsonka burgonya paradicsom
Amikor kiraktam a sütőedényt a tetjét megszórom sóval kakukkfűvel
A tejfölbe a fokhagymát összezúzom egy kanál olajat keverek bele és a rakottas tetejére ráteszem erre pedig reszelt sajt kerül
180 fokos sütőben lefedve megsütöm kb 40-45 perc a sütési idő
Savanyúsággal fogyasztottuk

Cukkinis burgonyás rakottas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfeles Gomba Paprikás
Tejfeles Gomba Paprikás

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk cikkekre. A hagymát vágjuk finomra. Forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát. Majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk tovább. Hagy...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-fehérbabos ragu
Csirkés-fehérbabos ragu

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Krumpli kosár
Krumpli kosár

A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és 15-20 percig hideg vízben áztatjuk. A szeleteket kiolajozott muffin tepsibe rendezzük, egyet az aljára, ötöt körben, fedésben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Egyszerű kolbászos tarhonya
Egyszerű kolbászos tarhonya

A tarhonya készítésével kezdjük. A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett, pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk