menu

Családireceptkönyv.hu

Darázsfészek


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 16 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Darázsfészek tészta hozzávalók
550 g liszt
2 tojás
2 tojássárgája
25 g friss élesztő (fél csomag) vagy 1 csomag (7 g) szárított
200 ml langyos tej
50 g cukor
1 csipet só
60 g olvasztott vaj
Diós töltelék hozzávalók
150 g darált dió
100 g porcukor
100 g olvasztott vaj
Tejes "fürdő" hozzávalók
240 ml tej
70 g cukor

Elkészítés:


1. Futtasd fel a 2,5 dkg élesztőt fél dl (50ml) langyos tejben, 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel.
2. Keverd össze az 550 g lisztet, a 2 tojást és 2 extra tojássárgáját a felfuttatott élesztővel, a maradék 150 ml tejjel, a cukorral, sóval és 60 g olvasztott vajjal egy nagy tálban.
3. Dagaszd a tésztát legalább 10 percig, amíg egészen sima nem lesz. Puha, lágy tésztát kell kapnod, amiből könnyű egy nagy gombócot formázni és nem ragad a tálhoz.
4. Tedd enyhén lisztezett edénybe, szórj egy kis lisztet a tetejére és hagyd letakarva 1 órát kelni.
5. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készítsd el a diós tölteléket. Ehhez egyszerűen keverd össze a 100 g porcukrot a 150 g darált dióval. A vajat még ne add hozzá!
6. Nyújtsd ki a tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán vagy munkapulton, kb. fél - egy cm vastagra.
7. Locsold meg a kinyújtott tésztát a töltelékhez való 100 g olvasztott vajjal, és szórd rá a diós-cukros keveréket. Nagyjából egyenletesen oszlasd el.
8. Tekerd fel a tésztát, mint egy piskótatekercset, és vágd föl kb. 3 cm-es karikákra. kb. 16-18 db jöjjön ki belőle.
9. Enyhén vajazz ki egy 25x35 cm-es tepsit, és helyezd bele a tekercseket, ne túl szorosan (rengeteget fognak még nőni). Ez a méret tökéletes 16 db darázsfészekhez.
10. Takard le, és hagyd még 25 percig kelni, ilyenkor is sokat emelkedik.
11. Süsd 20 percig az előmelegített sütőben, nem lefedve.
12. Keverd össze a tejes "fürdőhöz" való 240 ml tejet és 70 g cukrot egy bögrében, és öntsd a félig kész darázsfészkekre.
13. Süsd még 5 percig, miután a cukros tejjel meglocsoltad.
14. Vedd ki a sütőből, és hagyd 15 percig pihenni, letakarva.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tökéletes darázsfészek recept első titka, hogy használj extra tojássárgáját (a receptben megadott mennyiségek szerint). Többek között ettől is lesz a tészta olyan igazán lágy és foszlós, amilyennek a darázsfészket szeretjük.
A tökéletes darázsfészek recept második titka, hogy elég időt adj az élesztőnek, mégpedig háromszor: amikor dagasztod, amikor hagyod megkelni, és még sütés előtt is.
Ez a tökéletes darázsfészek 3. titka. A cukros-tejes fürdő teszi egyszerre ragacsossá-cuppogóssá az alját, és kellemesen édesen puhává a tésztáját. Ne hagyd ki!

Darázsfészek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Linzer párnácskák
Linzer párnácskák

A liszteket egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a szódaport és a zsíradékot, majd ezekkel eldörzsöljük. Beleöntjük a citromlét, a tojást és összeállítjuk a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Poharas desszertek
Poharas desszertek

ez

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Házi túrókrém (Zóna)
Házi túrókrém (Zóna)

Turmixold le a hozzávalókat és hidegen fogyaszd a krémtúrót. Fagyasztott gyümölccsel savanykásabb, vanília aromával édesebb krémtúrót kapsz.

Elkészítési idő: 10
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kifli
Diós kifli

1. A töltelékhez a tejet a cukorral meg a dióval felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt citromhéjat. Félrerakjuk hűlni. 2. A lisztet összekeverjük a sütőp...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk