Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Édeskömény serpenyőben sütve


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db édeskömény gumó
2 ek ghí vagy kókuszzsír
1/4 tk római kömény
1/2 tk őrölt koriander
1 kevés gyömbér lereszelve

bors

Elkészítés:


Cikkekre szedjük és alaposan megmossuk az édesköményt, majd apró darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a ghít vagy a kókuszzsírt. Beletesszük a római köményt, majd amikor megpirult hozzáadjuk a koriandert és a felapított gyömbért.
Hozzáadjuk az édesköményt is, majd összeforgatjuk a serpenyőben. Teszünk hozzá egy kevés vizet, hogy az édeskömény elkezdjen puhulni (egyszerre mindig csak egy kevés vizet teszünk hozzá, hogy a víz gőzében puhuljon a zöldség).
Amikor már majdnem megpuhult, hagyjuk elfőni a vizet, majd megpirítjuk. A végén megsózzuk és borsozzuk.

Édeskömény serpenyőben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
HASSELBACK KRUMPLI
HASSELBACK KRUMPLI

A krumplikat alaposan mossuk meg, helyezzük őket tepsibe, majd mélyen vagdossuk be, de úgy, hogy az alját ne vágjuk át a burgonyának. A krumplit sózzuk, borsozzuk, az olajjal me...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Selmeci krumpli
Selmeci krumpli

1. A krumplit héjában megfőzzük. 2. Amikor elkészült, meghámozzuk és karikákra vágjuk. 3. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. 4. Ha készen van, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Späzle (présen átnyomott nokedli )
Späzle (présen átnyomott nokedli )

A lisztet egy nagyobb keverőtálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, és fakanállal összekeverjük. Annyi vízzel öntsük fel, amennyit a liszt felvesz (azaz a tészta ne legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos-fokhagymás sült répa
Narancsos-fokhagymás sült répa

A sárgarépákat vékony csíkokra vágjuk és egy sütőtálba tesszük a gerezdekre szedett fokhagymákkal együtt. Meglocsoljuk a narancs facsart levével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk