3 db édeskömény gumó
2 ek ghí vagy kókuszzsír
1/4 tk római kömény
1/2 tk őrölt koriander
1 kevés gyömbér lereszelve
só
bors
Cikkekre szedjük és alaposan megmossuk az édesköményt, majd apró darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a ghít vagy a kókuszzsírt. Beletesszük a római köményt, majd amikor megpirult hozzáadjuk a koriandert és a felapított gyömbért.
Hozzáadjuk az édesköményt is, majd összeforgatjuk a serpenyőben. Teszünk hozzá egy kevés vizet, hogy az édeskömény elkezdjen puhulni (egyszerre mindig csak egy kevés vizet teszünk hozzá, hogy a víz gőzében puhuljon a zöldség).
Amikor már majdnem megpuhult, hagyjuk elfőni a vizet, majd megpirítjuk. A végén megsózzuk és borsozzuk.
Hálósra vágom a krumplit és megsütőm 2 villával kihúzva
Elkészítési idő: 20 percHagymát, fokhagymát megpárolunk, ráteszünk húsos szalonna- kockákat... ( jó sokat) ezt is jól megpároljuk...egy tepsiben szétterítve, burgonyakarikákat helyezünk rá. sütőben ropo...
Elkészítési idő:Hámozzuk meg, mossuk meg és szeleteljük fel a burgonyákat. A sajtot reszeljük le, a tejszínt pedig keverjük el a zúzott fokhagymával és a borssal. Vajjal kenjünk ki egy tepsit, alj...
Elkészítési idő:A retket vékonyan hámozd meg, majd egy nagyobb lyukú (káposzta) reszelőn reszeld egy tálba. Sózd meg, majd hagyd állni 10 percet. Facsard ki és tedd egy tálba. Reszeld hozzá a fok...
Elkészítési idő: