3 db édeskömény gumó
2 ek ghí vagy kókuszzsír
1/4 tk római kömény
1/2 tk őrölt koriander
1 kevés gyömbér lereszelve
só
bors
Cikkekre szedjük és alaposan megmossuk az édesköményt, majd apró darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a ghít vagy a kókuszzsírt. Beletesszük a római köményt, majd amikor megpirult hozzáadjuk a koriandert és a felapított gyömbért.
Hozzáadjuk az édesköményt is, majd összeforgatjuk a serpenyőben. Teszünk hozzá egy kevés vizet, hogy az édeskömény elkezdjen puhulni (egyszerre mindig csak egy kevés vizet teszünk hozzá, hogy a víz gőzében puhuljon a zöldség).
Amikor már majdnem megpuhult, hagyjuk elfőni a vizet, majd megpirítjuk. A végén megsózzuk és borsozzuk.
A karfiolt megtisztítjuk és nyersen ledaráljuk, majd a zsiradékon megpirítjuk. Kiváló, egészséges és nagyon egyszerű köret.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA bacont süssük ropogósra, majd vágjuk apró kockákra. A sajtokat reszeljük le. A maradék főtt rizst (ha nincs kéznél, főzzünk) öntsük egy tálba, mehet mellé a bacon, a reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a fűszereket és a parmezánt. Hámozzuk meg a burgonyát, majd szeleteljük fel. Tegyük egy tálba, és öntsük rá a vas-fűszeres-sajtos mixet. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzaftosabb és ízletesebb krumpli talán nincs is, mint ez a változat. A félig megfőtt krumplit töltsd meg némi sajttal és zöldfűszerekkel, a tetejére pedig halmozz apróra kockázott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű