1. fél kg csirkemáj
2. 2 - 3 evőkanál napraforgó olaj
3. 2 – 3 gerezd zúzott fokhagyma
4. 1 csapott teáskanál köménymag
5. só, bors
A csirkemájat megtisztítjuk a felesleges dolgoktól. A lábasban megmelegítjük az olajat, levesszük a tűzhelyről. Beletesszük a megtisztított májat, rátesszük a zúzott fokhagymát, a köménymagot és összekeverjük. Visszatesszük a tűz-helyre és fedő alatt, közepes lángon sütjük.
Addig kell sütni, amíg a máj meg nem sül (a közepe nem véres). Sütés köz-ben néhányszor lazán meg kell keverni, de vigyázni kell, mert az olaj lehet, hogy erősen pattogni fog.
Melegen tálaljuk, fogyasztáskor sózzuk, borsozzuk. Adhatunk hozzá hajában főtt krumplit, rizst. Savanyúságot feltétlen kínáljunk hozzá.
Hűtőben tárolva, hidegen is fogyasztható. Ha hidegen összetörjük a zsírjával, kenyérre kenve igen finom eledel.
Főtt rizs készítése:
• Egy kávés-pohár rizst 2 – 3 evőkanál olajban fehérre pirítok.
• 1 kávéskanál Piros Aranyat keverek hozzá,
• 3 kávés-pohár vizet teszek hozzá és egy húsleves kockát.
• Főzelék-sűrűre főzöm és elzárom alatta a gázt
• 10 – 15 percig pihentetem, amíg a rizs felszívja a levét.
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjsz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, majd a masszába forgatjuk, ami egy sűrű palacsinta tésztaszerű legyen, még forrón beleforgatjuk a mázba
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot, és a pizza mozzarellát felszeleteljük. A csirkemell filéket középen bevágjuk, majd szétnyitjuk. A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajon egy ser...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fe...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű