30 dkg rizs
1 kisebb csirkemell
2 sárgarépa
10 dkg kukorica
10 dkg erdei gomba (mirelit)
1 teáskanálnyi zsálya
0,2 dl száraz fehérbor
só, bors
olaj
A rizst egy edénybe öntjük, annyi vizet adunk hozzá ami ellepi, sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük. A húst felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt répát, a kukoricát és a gombát is és fűszerezzük. Mikor elkészült összekeverjük a rizzsel, adunk hozzá 2-3 evőkanál olajat és ráöntjük a bort, egy hőálló edénybe tesszük és 170 fokos sütőben 15-20 percen át pirítjuk. Időközben meg is keverjük, hogy egyenletesen átsüljön.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk. A tejfölt, a tojást, a lisztet, a lereszelt sajtot, a sót, a borsot, összekeverjük és ebbe forgatjuk bele...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát kockára vágom és kisütöm a zsírját, a befűszerezett csirkedarabokat előpirítom a szalonnazsíron, majd az apróra vágott hagymát is. A káposztát átöblítem és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval és fél órára hűtőbe teszem. A cseréptálat 15 percre vízbe teszem, a krumplit meghámozom. A tál aljába szeletelem a krumplit és a me...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát előző nap beáztatjuk a borba, és fűszerezzük fahéjrúddal és szegfűszeggel. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírra vagy esetleg kon...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes