Családireceptkönyv.hu

Gombapaprikás kuszkusszal


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


– 1 kg csiperke gomba
– 2 fej hagyma
– 2 dl tejföl
– 6 teáskanál őrölt pirospaprika
– Fél teáskanál bors
– 2 teáskanál só
– 2 evőkanál liszt
– 4 evőkanál olaj a gombához
– 1 ek. olívaolaj vagy vaj a kuszkuszhoz
– Kb. fél liter víz a gombához, 1 bögre víz a kuszkuszhoz
– 1 bögre (kb. 250 g) kuszkusz

Elkészítés:


1. Vágd fel apróra a hagymát, szeleteld fel a gombát.
2. Közepes lángon párold aranyszínűre a hagymát az olajon. Egy picit már jusson túl az üveges állapoton, legyen színe.
3. Vedd lejjebb a lángot, adj hozzá egy nagyon kevés vizet (kb. fél decit), és hagyd, hogy alacsony lángon főjön.
4. Főzd a hagymát 30 percig, fél-fél deci vizet hozzáadva mindig, amikor zsírjára sült. Ettől a lépéstől lesz a gombapaprikás igazán szaftos.
5. Vedd le a lábast a tűzről, add hozzá a paprikát, keverd jól el.
6. Add hozzá a szeletekre vágott gombát, sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd meg és főzd 5-10 percig. Nem kell hozzá folyadékot önteni, a gomba rengeteg levet ereszt.
7. Közben készítsd el a kuszkuszt. Öntsd a kuszkuszt egy tálba, öntsd föl forrásban lévő vízzel, sózd ízlés szerint, és tegyél bele egy evőkanálnyi olívaolajat vagy vajat. Takard le műanyag fóliával, és hagyd, hogy magába szívja a vizet.
8. A habaráshoz egy tálkában keverd össze a tejfölt a liszttel. Adj hozzá 4-5 evőkanálnyit a gomba levéből, és keverd jól el.
9. Öntsd a tejfölös szószt a gombára, keverd el, és főzd 3 percig, hogy a liszt besűrítse a paprikást.
10. A tálaláshoz egy villával lazítsd meg a kuszkuszt, szedd tányérokba, és tálald rajta a gombapaprikást.

Gombapaprikás kuszkusszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Dubarry csirkemell
Dubarry csirkemell

elkészítés Karfiolhoz A karfiolt rózsáira szedjük, és egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, sózzuk és puhára, de nem szétesőre főzzük. A puhára főtt karfiolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Gesztenyés pulyka vörösboros aszalt szilvával
Gesztenyés pulyka vörösboros aszalt szilvával

Az aszalt szilvát mikróban 2-3 percig főzzük a vörösborban. Összevágom az újhagyma fehér részeit és lereszelem a fokhagymát. A pulyka mellett kisebb kockákra vágom, besózom, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos húsvéti bableves sonkával
Tárkonyos húsvéti bableves sonkával

A sonkát az első részben megadott hozzávalókkal fél órán át főztem kuktában. A fél óra a túlnyomás kialakulásától értendő. A borsot a fokhagymával teatojásba tettem. Amikor megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Lucskos káposzta
Lucskos káposzta

1. A hagymát apró kockákra vágva zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával hozzátesszük a kockákra megvágott húst, a kis kockákra vágott káposztát, a lehámozott apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk