A kroketthoz::
300 g trappista sajt
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
30 g búzaliszt (BL55)
A kisütéshez:
étolaj
Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt eltüntették. Szóval lehet egyből érdemes dupla adaggal kezdeni. Még mielőtt bárki feltenné a kérdést, nem kell panírozni, és nem fog szétfolyni!!
Készítsük elő a hozzávalókat.
A sajtot egy tálba reszeljük.
Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.
Keverjük hozzáadjuk a tojást és a lisztet.
3-4 cm-es rudakat sodrunk.
Olajban kisütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.
A kroketteket ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak. Még egy tipp, amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy pindurka kérget a villához is hozzátapad. És szintén egy tipp, ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy felpuffad egy gombostű fejnyi ponton és ott kilukad, elkezd kifolyni a sajt. Ha ezt nem várjuk meg nem fog kifolyni.
Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, mehetnek rá a zöldségek, fűszerezzük, majd fedő alatt pár perc alatt készre pároljuk. A réteslapot kihajtjuk, meglocsoljuk olívaolajjal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felvágott és kikapart belsejű tököt sütő papírra fektetetjük. Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd 180 fokon, illetve 160 fokon 30-30 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ha nincs előre megfőzött kölesünk fél bögre kölesből, háromszoros vízmennyiséggel 20 perc alatt főzzünk. Lefedve hűtsük ki. Nem baj, ha a kölest kicsit túlfőzzük és ragacsos les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovász hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit. Kb. 10 percig dagasztom. A...
Elkészítési idő: 215 perc Nehézség: Nehéz