Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyors sajtkrokett


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 24 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kroketthoz::

300 g trappista sajt
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
30 g búzaliszt (BL55)

A kisütéshez:

étolaj

Elkészítés:


Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt eltüntették. Szóval lehet egyből érdemes dupla adaggal kezdeni. Még mielőtt bárki feltenné a kérdést, nem kell panírozni, és nem fog szétfolyni!!

Készítsük elő a hozzávalókat.

A sajtot egy tálba reszeljük.

Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.

Keverjük hozzáadjuk a tojást és a lisztet.

3-4 cm-es rudakat sodrunk.

Olajban kisütjük.

Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.



Trükkök, tippek, praktikák:


A kroketteket ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak. Még egy tipp, amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy pindurka kérget a villához is hozzátapad. És szintén egy tipp, ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy felpuffad egy gombostű fejnyi ponton és ott kilukad, elkezd kifolyni a sajt. Ha ezt nem várjuk meg nem fog kifolyni.

Gyors sajtkrokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Müzli
Müzli

170 fokra előmelegíted a sütőt Összekeversz 1 dl mézet (én krém mézet szoktam, azzal még finomabb, de bármi jó), és 0,5 dl olajat (nagyon fincsi valami ízesítettel - dió, mogyoró,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Olajban eltett paradicsom
Olajban eltett paradicsom

A paradicsomokat négybe vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Közepesen meleg sütőbe tesszük, majd kb. 20 perc múlva takaréklángon további 3-4 órát szárítjuk. Akkor jók, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Zamatos házi  vékony felvágott
Zamatos házi vékony felvágott

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kolbász
kolbász

A húst daraboljuk és fűszerezzük, egy napig hagytuk össze érni. A hús 1/3-át nagy lyukú, majd a zsiradékkal együtt a többit a közepes rostán ledaráljuk.Nagyon jól bedagasztjuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk