A kroketthoz::
300 g trappista sajt
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
30 g búzaliszt (BL55)
A kisütéshez:
étolaj
Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt eltüntették. Szóval lehet egyből érdemes dupla adaggal kezdeni. Még mielőtt bárki feltenné a kérdést, nem kell panírozni, és nem fog szétfolyni!!
Készítsük elő a hozzávalókat.
A sajtot egy tálba reszeljük.
Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.
Keverjük hozzáadjuk a tojást és a lisztet.
3-4 cm-es rudakat sodrunk.
Olajban kisütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.
A kroketteket ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak. Még egy tipp, amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy pindurka kérget a villához is hozzátapad. És szintén egy tipp, ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy felpuffad egy gombostű fejnyi ponton és ott kilukad, elkezd kifolyni a sajt. Ha ezt nem várjuk meg nem fog kifolyni.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, az apróra reszelt fokhagymát és 1 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon. Alaposan...
Elkészítési idő:A megtisztított padlizsánok végeit levágjuk, a tojásgyümölcsöket kb. egy centiméteres karikákra szeleteljük. A padlizsánkarikákat besózzuk és egy szűrőbe tesszük, legalább fél órá...
Elkészítési idő:Egy serpenyőben olajat hevítünk, addig feltörjük egy tálba a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól felverjük. A sajtot lereszeljük. Ha felmelegedett a serpenyő, a hőt közepesre v...
Elkészítési idő: 10 percA kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rakjunk b...
Elkészítési idő: