A PALACSINTÁHOZ:
30 dkg liszt
3 egész tojás
csipet só
2 dl tej
3 dl szódavíz
olaj a sütéshez
Palacsinta: Hozzávalókat csomó mentesre keverjük és állni hagyjuk úgy 30 percet.
Majd felforrósított serpenyőben, kevés olajon,
kissé "vaskosabb" palacsintákat sütünk .
A kisült tésztákat letakarva melegen tartjuk.
A TÖLTELÉKHEZ: 50 dkg darált pulyka combot A egy közepes fejnyi, apróra vágott , megpirított vöröshagymára téve, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam.
Egy gerezd fokhagymát préseltem bele és egy egész feldarabolt
friss paradicsommal, paprikával ízesítettem.
Kb 3 dl laplével felöntöttem, hogy bőven maradjon szaft a mártásnak :)
Puhára párolt darált húst szűrős szedőkanál segítségével
a palacsintákra halmoztam, és feltekertem szépen sorjában
(nekem 12 db termetes tekercs lett ebből a mennyiségből)
A lábasban megmaradt szaftot teáskanálnyi liszttel sűrítettem
és 2 dl tejfölt kevertem hozzá. Közvetlen fogyasztás előtt locsoljuk
a szósszal a palacsintákat, mert a tészta igen hamar felszívja!
Tejfölt kínáltam hozzá :)
Keverd össze és egy serpenyőbe Önts kevés oliva olajat. 2 x egy fagyiskanálnyi adagot rakj bele, és lapítsd el és alakítsd négyzet alakúra és süsd meg mindkettőt mindkét oldalán....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Kettőbe vágjuk a mellet és zsebet vágunk bele, egy kicsit hús klopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk. Közben elkészítjük a töltelé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmossuk,és kettévágjuk hosszában.A magvas részét kikaparjuk,sózzuk,és borsozzuk.A főtt tojást,és a sajtot lereszeljük.A töltelék hozzávalóit villával alaposan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű