Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsos palacsinta


Írta:

Elk. idő: 100
Adag: 4 - 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A PALACSINTÁHOZ:

30 dkg liszt
3 egész tojás
csipet só
2 dl tej
3 dl szódavíz
olaj a sütéshez

Elkészítés:


Palacsinta: Hozzávalókat csomó mentesre keverjük és állni hagyjuk úgy 30 percet.
Majd felforrósított serpenyőben, kevés olajon,
kissé "vaskosabb" palacsintákat sütünk .
A kisült tésztákat letakarva melegen tartjuk.

A TÖLTELÉKHEZ: 50 dkg darált pulyka combot A egy közepes fejnyi, apróra vágott , megpirított vöröshagymára téve, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam.
Egy gerezd fokhagymát préseltem bele és egy egész feldarabolt
friss paradicsommal, paprikával ízesítettem.
Kb 3 dl laplével felöntöttem, hogy bőven maradjon szaft a mártásnak :)
Puhára párolt darált húst szűrős szedőkanál segítségével
a palacsintákra halmoztam, és feltekertem szépen sorjában
(nekem 12 db termetes tekercs lett ebből a mennyiségből)
A lábasban megmaradt szaftot teáskanálnyi liszttel sűrítettem
és 2 dl tejfölt kevertem hozzá. Közvetlen fogyasztás előtt locsoljuk
a szósszal a palacsintákat, mert a tészta igen hamar felszívja!
Tejfölt kínáltam hozzá :)

Hortobágyi húsos palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizzatészta / pasta per pizza
Pizzatészta / pasta per pizza

Egy tiszta felületen halmozd fel a lisztet a sóval összekeverve, és csinálj a közepén egy 15-20 centis mélyedést. Tedd az élesztőt és a cukrot a langyos vízhez, keverd össze villáv...

Elkészítési idő: 1 óra / 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sataras sa mesom iz pecnice
Sataras sa mesom iz pecnice

1. Sve povrce sjeci po zelji, meso Isto Pa sve staviti u pouljenu posudu u kojoj cete peci jelo. Dodati ulje, vodu i paradajz Kao i 100-150 Soka od paradajza po ukusu. Zaciniti po...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Glazur készítés,avagy az írókamáz tortára
Glazur készítés,avagy az írókamáz tortára

A bekeverni kívánt porcukorhoz,cseppenként adjuk hozzá a tojásfehérjét A következő cseppentés,akkor kell,ha a cukorhoz adott mennyiségtől még száraz a máz,tehát alkalmatlan mintáz...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Francia hagymakarika
Francia hagymakarika

A hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel.Szedd szét a karikákat.Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keverd telje...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk