2 dl tej
2 dl szódavíz
4 db közepes nagyságú burgonya
2 db tojás
1 csipet só
étolaj a kikenéshez
A lisztből, tojásból, tejből, szódából palacsinta tésztát keverünk. Megsózzuk. Simára keverjük.
Még pihen a tészta, a krumplit uborkareszelőn belereszeljük a kiolajozott tepsibe.
Leöntjük a palacsinta tésztával.
Kb. 25- 30 perc alatt szép ropogósra sütjük.
A tepsiben 4 x 4 darabra vágjuk. A fenti mennyiségből 2 gáztepsi mennyiség lesz! Jó étvágyat!
Ennek egy részét használjuk el a kenyér készítéséhez, a maradékot megőrizzük és kiegészítjük a harmadik lépcső összetevőivel, így mindig elegendő kovásszal rendelkezünk a kenyérs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszevágod a hagymát és kicsi zsíron vagy olajon megdinszteled. Közben beáztatod a kenyeret vagy száraz zsemlét. A nyers májat késsel kaparod apróra. Amikor megdinszetődött a hag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A paradicsomokat cikkekre vágjuk (ne túl kis cikkekre, mert úgy szétesik), és mintha csak húst paníroznánk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, zsemlemorzsában. 2. Igény szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz