Családireceptkönyv.hu

Rózsavíz készítése házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


illatozó rózsaszirmok
tűzálló üvegedény
desztillált víz

Elkészítés:


Először is nagyon fontos, hogy ne a névnapodra kapott bolti virágcsokrot szedd szét, mert azok a virágok tiszta rózsavíz készítésére teljesen alkalmatlanok. Ha van kerted akkor onnan, ha nincs akkor minimum a piacról szerezz be frissen szedett, kertben nevelt rózsát.Ha a saját kertedből szeded, akkor a legjobb a reggeli harmatcseppes rózsaszirom, ezeket gyűjtsd be, 2-3 nagy fej rózsa szirma elegendő is lesz.Tehát a tiszta rózsavízhez a frissen szedett, illatozó rózsaszirmokat tedd egy tűzálló üvegedénybe.
Önts a szirmokra felmelegített desztillált vizet, fedd le és hagyd kihűlni. Ha nem vagy türelmetlen, akár egy napig is pihentetheted hűvös helyen - én nem szoktam vele ennyit várni, csak amíg kihűl - ezután szűrd le.
Az így nyert rózsavíz hidegen - hűtőszekrényben - tárolva, több hétig is eltartható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rosszullét vagy fejfájás esetén egy rózsavízzel benedvesített zsebkendővel dörzsöld be a nyakad, a halántékod.
Ezenkívül a rózsavíz nagyon hatékonyan tisztítja, frissíti, tonizálja az arcbőrödet. A vízhiányos arcbőrt is üdévé teszi, ellátja tápanyagokkal. Arcod lemosása után spricceld vagy kend fel a bőrödre, így segíti az arcápoló krémek felszívódását.

Rózsavíz készítése házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizzatészta / pasta per pizza
Pizzatészta / pasta per pizza

Egy tiszta felületen halmozd fel a lisztet a sóval összekeverve, és csinálj a közepén egy 15-20 centis mélyedést. Tedd az élesztőt és a cukrot a langyos vízhez, keverd össze villáv...

Elkészítési idő: 1 óra / 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kalorienarme Gemüseküchlein
Kalorienarme Gemüseküchlein

Das Gemüse sehr fein schneiden oder raspeln, den Käse ebenfalls raspeln. Die Eier, Haferflocken und Mehl unterrühren und kräftig würzen. Mit dem Esslöffel kleine Küchlein in die h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapaprikás galuskával
Gombapaprikás galuskával

A kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospapri...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Baconbe göngyölt datolya (Souvlaki)
Baconbe göngyölt datolya (Souvlaki)

1, A datolyaszemeket langyos vízzel leöblítjük. 2. A datolyákat baconbe tekerjük 3. A felöltöztetett datolyákat nyársra tűzzük, a szemek közé ízlés szerint fokhagymát, paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk