illatozó rózsaszirmok
tűzálló üvegedény
desztillált víz
Először is nagyon fontos, hogy ne a névnapodra kapott bolti virágcsokrot szedd szét, mert azok a virágok tiszta rózsavíz készítésére teljesen alkalmatlanok. Ha van kerted akkor onnan, ha nincs akkor minimum a piacról szerezz be frissen szedett, kertben nevelt rózsát.Ha a saját kertedből szeded, akkor a legjobb a reggeli harmatcseppes rózsaszirom, ezeket gyűjtsd be, 2-3 nagy fej rózsa szirma elegendő is lesz.Tehát a tiszta rózsavízhez a frissen szedett, illatozó rózsaszirmokat tedd egy tűzálló üvegedénybe.
Önts a szirmokra felmelegített desztillált vizet, fedd le és hagyd kihűlni. Ha nem vagy türelmetlen, akár egy napig is pihentetheted hűvös helyen - én nem szoktam vele ennyit várni, csak amíg kihűl - ezután szűrd le.
Az így nyert rózsavíz hidegen - hűtőszekrényben - tárolva, több hétig is eltartható.
Rosszullét vagy fejfájás esetén egy rózsavízzel benedvesített zsebkendővel dörzsöld be a nyakad, a halántékod.
Ezenkívül a rózsavíz nagyon hatékonyan tisztítja, frissíti, tonizálja az arcbőrödet. A vízhiányos arcbőrt is üdévé teszi, ellátja tápanyagokkal. Arcod lemosása után spricceld vagy kend fel a bőrödre, így segíti az arcápoló krémek felszívódását.
A tojást, cukrot, lisztet, tejet, vizet és a sót simára keverjük. A palacsintasütőt kis olajjal elősütjük, majd miután már kellően felforrósodott az edény, egy merőkanál tésztát be...
Elkészítési idő:Már biztosan találkozott túlságosan nagy káposztafejjel, és elég nehezen ment az egyes káposztalevelek lefejtése, vagy éppen nehezen fért bele az edénybe, és feleslegesen sok időt...
Elkészítési idő: 20 percFontos, hogy a mozzarellát dobjátok be a fagyasztóba a felhasználás előtt legalább egy órával. Ezután vágjátok félbe a rudakat. Szorosan tekerjétek körbe a baconnel. Forró serpenyő...
Elkészítési idő: