Hozzávalók 4 főre
» 1 ek cukor
» 1 dl étolaj
» 2 fej vöröshagyma
» 1 ek pirospaprika
» 4 db paprika
» 4 db paradicsom
» 1 l paradicsomlé
» 1 csipet só
» 1 csipet bors
Felhevített olajon, megpirítom a hagymát. Leveszem a tűzről és egy csapott evőkanál pirospaprikával elkeverem. Hozzáadom a felvágott paprikát és visszateszem a tűzre. Teszek bele paradicsomlét és cikkekre vágott paradicsomot. Összekeverem és ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel és 1 ek. cukorral. Még pár percig összeforralom.
Vegyél egy nagy darab (15dkg) füstölt szalonnát, vágd apró kockákra, majd egy nagy fej vöröshagymát is metéld fel, ted a lábasba és párold puhára a hagymát. Vágd fel a paprikát és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom a darált hús az áztatott zsemlével, sóval és a fűszerekkel majd a felét kiolajozott jénaiba simítottam. 4 krumplit héjába megfőztem, karikára vágtam és a massza tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, négy szép szeletünk lesz. Megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Mindkét oldalát besózzuk. A bunda hozzávalóit összekeverjük. Először lisztbe, majd a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágom és kisütöm, a zsírjára dobom az almát, a vékony karikára vágott hagymát és üvegesre párolom. Rádobom a kockára vágott csirkemájat és jól átforgatom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű