1 kg spárga
1 dl tejszín
2 tojás
6 dkg vaj
só
zsemlemorzsa
A spárgát megfőzzük és lecsurgatjuk, majd vajjal kikent tűzálló tálban szétterítjük.
A vajban aranysárgára pirítunk annyi morzsát, amennyit felvesz, megsózzuk, és egyenletesen elosztjuk a spárgán.
A tejszínbe beleütjük az egész tojásokat, habverővel összekeverjük, megsózzuk, és ráöntjük a spárgára.
Középmeleg sütőben szép pirosra sütjük (kb. 8-10 perc).
Ha kész, akkor egy kissé felfúvódik, mint a puding. Azonnal tálaljuk, mert ha áll, összeesik.
A tejet és a joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb 24 óra kell n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz, majd a nedves összetevőket is összekeverjük. Egy jó sűrű palacsinta masszához hasonlít a tészta állaga. A vajjal megkent gofri sütőbe adagoljuk és kb. 6-8 perc alatt kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, a tejet és a tojást. -Dolgozzuk jól össze, egy sűrű tésztát kell kapnunk. - Eg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű