Családireceptkönyv.hu

Spárgapuffancs


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



» 1 / 2 kg spárga
» 3 db tojás
» 2 ek. zsemlemorzsa
» 2 ek. búzadara
» só / vegeta /
» bors
» 1 dl tejföl
» liszt
» olaj a sütéshez

Elkészítés:


A spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm.
A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóval,borssal és a tejföllel. Hozzáadom a lecsöpögtetett spárgát.
Most annyi lisztet adok hozzá,hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjak./ a tojások nagyságától is függ /
Hagyom egy pár percig állni, így a dara egy kicsit megduzzad.
Olajat felhevítem és 2 kanál segítségével kis lepénykéket szaggatok az olajba. Mind a két oldalán megsütöm .
Az olajból kivéve szalvétára teszem.

Spárgapuffancs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos snidlinges fűszervaj
Citromos snidlinges fűszervaj

4 evőkanál vajat 2 evőkanál apróra vágott snidlinggel, 1 teáskanál reszelt citromhéjjal és durvára őrölt borssal valamint sóval összekeverünk, majd lehűtjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal
Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal

Tegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rúdat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart belsejét használni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor keves...

Elkészítési idő: 18 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Fűszerkeverékes pác
Fűszerkeverékes pác

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk