» 1 / 2 kg spárga
» 3 db tojás
» 2 ek. zsemlemorzsa
» 2 ek. búzadara
» só / vegeta /
» bors
» 1 dl tejföl
» liszt
» olaj a sütéshez
A spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm.
A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóval,borssal és a tejföllel. Hozzáadom a lecsöpögtetett spárgát.
Most annyi lisztet adok hozzá,hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjak./ a tojások nagyságától is függ /
Hagyom egy pár percig állni, így a dara egy kicsit megduzzad.
Olajat felhevítem és 2 kanál segítségével kis lepénykéket szaggatok az olajba. Mind a két oldalán megsütöm .
Az olajból kivéve szalvétára teszem.
A hozzávalókból keverjünk tésztát, fűszerezzük,a virsliket tűzzük fel hurkapálcákra, és annál fogva forgassuk meg lisztben.Töltsük a tésztát magas pohárba, és mártsuk meg benne a v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz alaposan lehűtött tejszínből habot verünk, félretesszük. Két keverőtálat meleg vízfürdő fölé helyezünk. Az egyik keverőtálban megolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a másikba...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, „széttapogatjuk „ 15 percig elősütjük, aztán rá a feltét, ismét 15 percig sütni, és kész. Én cukormentes csirkemellsonkát, paradicsomsűrítményt, natúr paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű