2 tk olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg krumpli
30 dkg fehérrépa
2 db cékla
só
frissen őrölt bors
friss petrezselyem
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olívaolajat. A hagymát meghámozzuk, majd felkarikázzuk, és megpároljuk az olajon. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, és a hagymához adjuk.
Hozzáadjuk a felkarikázott, főtt burgonyát és a főtt fehérrépát, majd további 5 percig sütjük.
A főtt céklát cikkekre vágjuk, a zöldségekhez adjuk, és további 5 percig sütjük. Időnként megkevergetjük. Megsózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük, végül megszórjuk egy marék felaprított petrezselyemmel.
Reszeld le vagy mixerrel aprítsd fel az előre megpucolt répát. Egy nagyobb tálban keverd ki a mustárt az olívaolajjal, korianderlevéllel mogyoróhagymával, ecettel és narancshéjj...
Elkészítési idő:A burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük,előbb krumplinyomón majd szitán átpasszírozzuk. A vajat barnára megpirítjuk hozzáöntjük a tejszínt és összekeverjük a krumplival. Izl...
Elkészítési idő:Kockázza fel a szalonnát. Hámozza meg és szeletelje fel a vöröshagymát. Olvassza fel a vajat a nyitott fazékban és süsse meg a szalonnát és a vöröshagymát. Hámozza meg és vágja...
Elkészítési idő:1. Felaprítjuk a lilahagymát. 2.Kikeverjük a szószt, hozzáadjuk a lencsét. 3.Pár órára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 15 perc