2 tk olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg krumpli
30 dkg fehérrépa
2 db cékla
só
frissen őrölt bors
friss petrezselyem
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olívaolajat. A hagymát meghámozzuk, majd felkarikázzuk, és megpároljuk az olajon. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, és a hagymához adjuk.
Hozzáadjuk a felkarikázott, főtt burgonyát és a főtt fehérrépát, majd további 5 percig sütjük.
A főtt céklát cikkekre vágjuk, a zöldségekhez adjuk, és további 5 percig sütjük. Időnként megkevergetjük. Megsózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük, végül megszórjuk egy marék felaprított petrezselyemmel.
Felteszünk egy lábasban vizet forrni. Az összetevőket egy edénybe mérjük. Nokedli recept Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galusk...
Elkészítési idő:A burgonyákat beirdaljuk közepéig Fűszersóval bőven hintjük és 250 fokos sütőben kb 2 dl olajban sütjük 30-40 perc után a megtűzdeljük.A vágásokba rakosgatjuk a felkarikázott hag...
Elkészítési idő: 1 óraSütőpapírral bélelt tepsibe kockára vágott krumplit ízesíteni sóval, piros paprikával, fokhagymával. Olajjal meglocsolni és jól összekeverni. Ropogósra sütni!
Elkészítési idő: