Fél kg sárgarépa
Fél kg zöld.bab
Fél kg karfiol
Fél kg zöldborsó
20dkg füstöltt húsos szalonna
2 pár virsli
2 fej v. hagyma
fél pohár olaj
2 -3 kis doboz sűrített paradicsom
só, vegetta, örölt bors, bazsalikom, kakukkfű
A SZALONNÁT APRÓ KOCKÁRA VÁGAOM.
a HAGYMÁT MEGPUCOLOM ÉS APRÓRA ÖSSZEVÁGOM.
EGY FAZÉKBA BELETESZEM AZ APRÓ KOCKÁRA VÁGOTT SZALONNÁT ÉS A HAGYMÁT, RÁÖNTÖÖM AZ OLAJAT (SZÜKSÉG SZERINT KI-KI MENNYIT) ÉS MEGDINSZTELEM.
uTÁNNA BELEÖNTÖM A AZ ÖSSZES ZÖLDSÉGET, SŰRÍTETT PARADICSOMOT ÉS FELÖNTÖM ANNYI VIZZEL, HOGY ELLEPJE.
BELETESZEM A SÓT A VEGETÁT, BOSRSOT, BAZSALOKOMT ÉS A KAKUKKFŰVET, JÓL ÖSSZEKEVEREM ÉS IGY FŐZŐM AMIG A ZÖLDSÉGEK MEGPUHULNAK ÉS A LEVE BESŰRŰSÖDIK
a 2 PERCCEL A VÉGE ELŐTT BELETESZEM A FELKARIKÁZOTT VIRSLIT ÉS EGYÜTT FÖZÖM ÖKET
TÁLALHATJUK TEJFÖLEL ÉS TÉSZTÁVAL(KAGYLÓ, SZARVACSKA.....)
FŰSZEREZHETJÜK MÉG ÖRÖLT KÖMÉNYMAGGAL
1. Tisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. 2. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra. 3. Reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Kellő mennyiségű zsenge újhagymát megtisztítunk, de hagyunk rajta a zöldjéből is. 2. Jól megmossuk, hagyjuk leszáradni. 3. Utána szokásos módon bepanírozzuk: először lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű